Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PRODAJI ČAROLIJA TOPLOG DAHA CIJENJENE UMJETNICE SANDRE WIGH HRAŠĆANEC
16.03.2018 U PRODAJI "ČAROLIJA TOPLOG DAHA" CIJENJENE UMJETNICE SANDRE WIGH HRAŠĆANEC
Croatia Records vam predstavlja "Čaroliju toplog daha" cijenjene hrvatske umjetnice, solo pjevačice i dramskog kontralta Sandre Wigh Hrašćanec. Na albumu koji sadrži 27 prekrasnih izvedbi gostuje kineski klavirist Yu Chen, višestruko nagrađivan na međunarodnoj sceni.

Za prvi album Sandre Wigh Hrašćanec za Croatia Records odabrane su skladbe triju znamenitih umjetnica kasnog romantizma - grofice Dore Pejačević, Louise grofice Erdödy i Mathilde Wesendonck, te iako su padale u zaborav i njihovim se djelima pristupalo sa skepsom, Hrašćanec novom interpretacijom doprinosi da njihova djela ponovno bude emocije i maštu publike. Na ovom albumu odabrano je 14 pjesama Louise Erdödy, poznate pod pseudonimom Lios, koja je za njih dobila odlične kritike, a čak ju je Gustav Kuhle nazvao "genijalnom skladateljicom" kojoj je "mjesto uz najplemenitije glazbene genije". Njezine skladbe na tekstove različitih pjesnika napisane su za mezzosopran, u duhu kasnog romantizma s ponekad neočekivanim harmonijskim rješenjima. Mathilde Agnese Wesendonck, poznata kao muza i inspiracija Richarda Wagnera za njegovu operu "Tristan i Izolda", bila je njemačka pjesnikinja. Na ovom izdanju nalazi se pet njezinih skladbi za duboki glas i glasovir koje je uglazbio Richard Wagner pod nazivom Wesendonck Lieder. Završni dio CD-a pripada različitom opusu hrvatske grofice i skladateljice Dore Pejačević. Za solu pjesmu "Warum?" Pejačević je uglazbila vlastite stihove na njemačkom jeziku, dok su ostale skladane na tekstove grofice Wilhelmine Wickenburg-Almásy, Karla Krausa i Liebeslied, Rainera Maria Rilkea i Friedricha Nietzschea.

Sandra Wigh Hrašćanec obdarena je različitim talentima: rijetkim, lijepim, dubokim i dramskim glasom, darom za glumu i smislom za humor. Sve to sjedinjuje na pozornici što je čini izuzetnom i specifičnom umjetnicom. Rođena je u Zagrebu, u muzikalnoj obitelji, rano je počela s glazbenim obrazovanjem, s nastavom glasovira i pjevanjem. Nakon završene Srednje glazbene škole Vatroslav Lisinski u Zagrebu, 2000. godine diplomirala je solo pjevanje, umjetnički smjer na Prayner Konservatoriumu u Beču, gdje je položila i ispit umjetničke zrelosti za operne pozornice. Istovremeno je diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Majstorske tečajeve pjevanja pohađala je kod Waltera Berryija, Irine Gavrilovici, Petera Svenssona i Regine Schörg. Gluma i komičnost, karakteristični za njene nastupe, rezultat su škole glume koju je pohađala kod austrijskog glumca Maritna Becka koji je posebno poticao njen smisao za humor. Prvi album "Zagrebačke i bečke pjesme" objavila je zajedno s bečkim tenorom Mathiasom Reinthallerom, a 2010. godine gostovala je na albumu "My Favorite Things", hrvatskog jazz sastava Praline & Fast Food. Održala je brojne koncerte u Beču i Hrvatskoj, a u Japanu je nastupila 2008. i 2011. godine.

Album je sniman u Tonstudio Wavegarden u austrijskom Mitterretzbachu, tonmajstor je Franz Schaden, fotografije na izdanju potpisuje Sunčica Hrašćanec, a likovno oblikovanje Ivo T. Montina. Ovaj nosač zvuka dio je projekta Austrijsko-hrvatskog društva realiziranog u okviru Godine kulture Austrija - Hrvatska 2017.

Tekst: Jasna Lovrinčević

Izdanje "Čarolija toplog daha" s bogato opremljenom knjižicom na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku kupite na prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim digitalnim platformama:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=968732
Amazon: http://amazon.com/dp/B07B9TW2MY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1520500477&sr=8-1&keywords=SANDRA+WIGH+HRASCANEC
Deezer: http://deezer.com/hr/album/58472302

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved