Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
NAJBOLJE A CAPPELLA IZVEDBE KLAPE BUNARI NA NOVOM ALBUMU OMIŠKI
22.12.2017 NAJBOLJE A CAPPELLA IZVEDBE KLAPE BUNARI NA NOVOM ALBUMU "OMIŠKI"
Klapa Bunari iz Vodica objavila je novi album s 13 napjeva i skladanih klapskih pjesama koje je izvodila proteklih godina na klapskom Olimpu, Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Otuda i naziv albuma "Omiški" jer su Bunari s tog festivala odnijeli ukupno 9 nagrada i time dokazali iznimnu predanost radu i kvalitetu izvornog klapskog a capella pjevanja. Glazbeni producent izdanja je Filian Vuletić, dok je mastering radio Vojo Marković.

"Svima mora biti jasno da klapa Bunari ima prepoznatljiv identitet, svoj osebujni način pjevanja sa sonornim otvorenim vokalima gdje je pianissimo samo nužno zlo, a i kakva je to klapa koja ne može 'cipniti', što u ovom šibenskom podneblju znači u pravom momentu zvučno pokoriti sve, a da ne bude 'deračina'. To je karakteristika klapa šibenskog klapskog bazena, a njegov najistaknutiji predstavnik ovog časa je klapa Bunari iz Vodica", napisao je u albumskoj knjižici maestro Dušan Šarac, umjetnički direktor omiškog festivala. Doista, Bunari i njihov način pjevanja iznimni su i prepoznatljivi, što je struka višestruko nagrađivala. Spomenimo kako je ovo njihov drugi studijski album za Croatia Records, prvi, objavljen krajem 2015. godine, bio je božićni album pod nazivom "Vesel'mo se ov' čas".

"Jablane, moj debeli lade", "Kod Lepanta sunce moje", "Loza u škripu", "Marice divojko" i "U našeg Marina" samo su neki od klapskih a capella bisera na novom albumu koji će posebno razveseliti ljubitelje autohtonog klapskog, a cappella pjevanja. Iako broj 13 često ističemo kao nesretan, ovih 13 pjesama na "Omiškom" klape Bunari su apsolutno suprotno jer njihova originalnost interpretacije u svakom ljubitelju ovakve glazbe izaziva posebnu emociju i divljenje.

Album "Omiški" klape Bunari možete kupiti po cijeni od 69 kuna na prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na sljedećim digitalnim platformama:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=962745
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1321395702
Amazon: http://amazon.com/OMI%C5%A0KI-KLAPA-BUNARI/dp/B078GWPDN5/ref=sr_1_1_twi_aud_1?ie=UTF8&qid=1513934270&sr=8-1&keywords=KLAPA+BUNARI
Deezer: http://deezer.com/album/52916372

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved