Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PRODAJI ALBUM ANDRIJA KONC - PORTRET JEDNOG TENORA
18.12.2017 U PRODAJI ALBUM "ANDRIJA KONC (1914. – 1945.) - PORTRET JEDNOG TENORA"
Ovaj nosač zvuka oživljava uspomene na šansonjera, popularnog pjevača šlagera, tenora koji je zavidnu glazbenu karijeru ostvario u predratnom i ratnom Zagrebu. Kako je stradao u poratnim Ozninim likvidacijama, dugo ga se nije spominjalo pa mlađi naraštaji gotovo da i ne znaju za njega.

Rođen je 10. rujna 1914. u Somboru. U Zagrebu je od 1936. do 1939. učio pjevanje kod M. Reizera i L. Vrbanića u srednjoj školi Muzičke akademije. Kasnije se usavršavao i kod poznatog budimpeštanskog profesora Molnára. Tijekom školovanja igrao je i nogomet  te se tako uzdržavao.

Pjevao je u zboru opere Narodnog kazališta u Zagrebu, ali i u operetama u manjim ulogama. Prvi nastup imao je u zagrebačkom  Malom kazalištu 22. prosinca 1934. u opereti Jare Beneša Sveti Anton svih zaljubljenih patron. Najveći uspjeh kod publike imao je u opereti Milana Asića Pjesmom kroz život  izvodeći pjesmu Zar ne znaš.  Prvi je put glavnu ulogu dobio u operetnoj reviji Slavka Miđora i Maksa Mottla Snovi male Luane 1945. Nastupio je u devet opereta i jednoj komediji. Osim u kazalištu, nastupao je i na koncertima u zagrebačkim dvoranama i  kabaretima.  

Godine 1942. gostovao je s članovima Hrvatskog državnog kazališta u raznim njemačkim gradovima na  priredbama za hrvatske radnike. Gostovao je i u programu europskih radijskih postaja  gdje je uglavnom izvodio hrvatsku vokalnu liriku i pjesme zabavne glazbe.

Godine 1938. zagrebačka tvornica gramofonskih ploča Edison Bell Penkala (EBP) snimila je tri 25-centimetarske šelakove  ploče s Andrijom Koncom uz klavirsku pratnju Rikarda Šimačeka. Program je bio sastavljen od poznatih pjesama i šlagera koji se nalaze i na ovom CD-u.  Godine 1943. Konc je za tvrtku Durium  Patria iz Budimpešte snimio deset 25-centimetarskih ploča. Pjevao je na mađarskom, njemačkom, hrvatskom i talijanskom jeziku. Posljednje dvije ploče snimio je 1945. za zagrebačku tvornicu ploča Elektroton.

Andrija Konc skladao je i šlagere koje je publika vrlo dobro prihvatila ne samo u njegovoj nego i u izvedbi ostalih pjevača zabavne glazbe 40-ih godina.
U travnju 1938. prvi je put nastupio na Radio Zagrebu. Otada Konc bez prekida nastupa na radiju. Najpopularnija melodija koju je izvodio bila je Snivaj Nenada Grčevića.  Okušao se i u operi. Godine 1943. nastupio je u Verdijevoj Traviati u ulozi Alfreda. Dana 23. travnja 1945. nastupio je 1000. put na radiju. Ubrzo nakon toga nova ga je vlast uhitila, a zatim i smaknula pod nerazjašnjenim okolnostima.
  
Album "Portret jednog tenora" po cijeni od 59 kuna kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa kao i na sljedećim poveznicama:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=960588
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1315007211
Amazon: http://amazon.com/dp/B077T4QNY3/ref=sr_1_1?s=music&ie=UTF8&qid=1511963216&sr=1-1&keywords=ANDRIJA+KONC
Deezer: https://www.deezer.com/hr/album/51873552

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved