Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PITOMAČI ODRŽANA PROMOCIJA CD-A SPOMENEK NA BRITVIĆA HRVOJA HEGEDUŠIĆA
07.07.2017 U PITOMAČI ODRŽANA PROMOCIJA CD-A SPOMENEK NA BRITVIĆA HRVOJA HEGEDUŠIĆA
U četvrtak 6. srpnja, u rodnoj kući Drage Britvića u Pitomači, pretvorenoj u Centar za kulturu "Drago Britvić", povodom rođendana ovog velikana hrvatskog pjesništva, novinarstva i šansone održana je promocija najnovijeg izdanja Hrvoja Hegedušića, jednog od začetnika hrvatske šansonijerske scene, na kojoj desetljećima sudjeluje kao iznimno produktivan autor i izvođač.

Drago Britvić rodio se 6. srpnja 1935. godine u Pitomači, a preminuo je u Zagrebu na Božić 2005. godine. Jedan je od utemeljitelja Festivala kajkavskih popevki (1965.) i njegov prvi umjetnički ravnatelj. Jedan je od osnivača 2. programa Radio Zagreba i predsjednik Saveza udruženja zabavnih i narodnih glazbenika. Popularnost je stekao kao autor velikog broja uspješnih skladbi i šansona, među kojima se ističu "Potraži me u predgrađu", Mirno teku rijeke, "Milioner", "Kockar", "Proplakat će zora", "Pod starim krovovima", "Svirci moji" i mnoge druge, te je jedan od najnagrađivanijih autora stihova glazbenih festivala.

U autentičnom, intimnom ambijentu vrta Britvićeve kuće, Hrvoje Hegedušić i pijanistica prof. Ljerka Šemeš predstavili su 7 od ukupno 12 skladbi koje je Hrvoje Hegedušić odabrao za izdanje "Spomenek na Britvića", a svaka pjesma popraćena je osobnim sjećanjima o uskoj suradnji s Britvićem.

Nakon uvodnih riječi Rajka Stilinovića, voditelja Centra za kulturu "Drago Britvić" i predstavnika općine Pitomača Rikarda Bakana, Britvićeve stihove recitirala je i Ines Giba Jembrišak, glavna urednica Pitomog radija, a pedesetak okupljenih posjetitelja, među kojima je bilo i mnogo Britvićevih prijatelja i poznanika, imalo je priliku uživati i u slasticama koje su za ovu priliku posebno pripremile članice Udruge žena Dinjevac.

Ovaj događaj prvi je u nizu planiranih aktivnosti kojima bi se u Britvićevom rodnom domu otvorio muzej posvećen njegovom životu i stvaralaštvu, čime bi mu se odalo i trajno priznanje u njegovoj Pitomači.

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved