Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
OBJAVLJEN ŠANSONIJERSKI ALBUM SVE ŠTO SLUTNJA ŠAPNE NEMANJE NEŠIĆA
21.04.2017 OBJAVLJEN ŠANSONIJERSKI ALBUM "SVE ŠTO SLUTNJA ŠAPNE" NEMANJE NEŠIĆA
Uoči međunarodnog Dana prodavaonica ploča, objavljen je album "Sve što slutnja šapne" novosadskog kompozitora i šansonijera Nemanje Nešića. Riječ je o prvom Nemanjinom albumu u nakladi Croatia Recordsa na kojemu se nalazi 13 šansona uglazbljenih na poeziju Dobriše Cesarića, jednog od najznačajnijih hrvatskih pjesnika 20. stoljeća. Glazbu za sve pjesme skladao je sam Nemanja, dok je njegov brat Svetozar Nešić pomogao s aranžmanima i produkcijom albuma. Album je sniman u studiju Do-re-mi u Novom Sadu, tijekom rujna i studenog 2016. godine. Prekrasno likovno oblikovanje albuma potpisuje Siniša Cvahte.

Slušajući ovaj album uživat ćemo u Nemanjinom glazbenom umijeću i prisjetiti se inspirativnih stihova pjesama "Povratak", "Mala kavana", "Jedne noći", "Mrtva luka" i "Shelley", za koju će uskoro biti objavljen i spot. Nemanja će sutra, u subotu, 22. travnja predstaviti album u prodavaonici Jugotona Croatia Recordsa u Beogradu s početkom u 15:15 sati, dok će u srijedu, 26. travnja u Music shopu Nova ploča snimati emisiju Cafe CMC televizije.

Nemanja Nešić rođen je u Subotici, 1976. godine. Pohađao je nižu i srednju glazbenu školu te je diplomirao na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu na odsjeku za Kompoziciju i dirigiranje. Kao srednjoškolac, 1991. oformio je autorski bend Revir s kojim objavljuje dva izdanja, “Raskršće” i “Partenon”. Od 2003. godine, s bratom Svetozarom radi kantautorsko izdanje “Samo da si tu”, a od 2006. do danas, pod imenom “Mali princ”, objavljuje dva CD-a: “Lako je” i “Jesenji nocturno”. Tijekom 2014. objavio je i novi glazbeni album s glumcem Žarkom Stepanovim, pod nazivom “Ljudi kao mi”. U području primijenjene glazbe, Nemanja Nešić dobio je i nagrade za predstave “Romeo i Julija”, adaptacija teksta Branka Milićevića, predstava za djecu, “Kaligula”, A. Camusa, za kazališnu trupu “PAAD” iz Novog Bečeja i “Kočoperitis izvjesne dame u pubertetu”, a s bratom Svetozarom i više nagrada za originalnu glazbu. Skladao je mnoštvo jinglova za tv, radio, web stranice, klasičnu glazbu, kao i u više navrata za dječju emisiju “Fazoni i fore”. U rujnu 2014. godine njegovu pjesmu “Maskenbal”, na Internacionalnom festivalu pjesama za djecu u Kikindi - “Ta se pesma ljubav zove”, izvela je Jelisaveta Letić te je po ocjeni stručnog žirija dobio nagradu za najbolju kompoziciju na festivalu. Surađuje s pjesnikom Milošem Galetinom, a s tamburaškim ansamblom "Zorule" snimio je koncert za potrebe RT Vojvodine. Sklada i na stihove raznih pjesnika. Na natječaju za kantautorski festival “Poezika”, tijekom svibnja 2016. godine, pobijedio je s pjesmom “Čudne boli” i to glasovima publike. Godine 2012. Nemanja je napisao biografsku knjigu “Revir-jedna priča”, posvećenu glazbenoj sceni i devedestim godinama u Novom Sadu.

Album "Sve što slutnja šapne" kupite po cijeni od 79 kn na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim poveznicama:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=935932
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1223407764
Amazon: http://amazon.com/dp/B071D7P4ZZ/ref=sr_1_1_twi_aud_1?ie=UTF8&qid=1492761528&sr=8-1&keywords=NEMANJA+NE%C5%A0I%C4%86
Deezer: http://deezer.com/album/39516661

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved