Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
VELIČANSTVENA SJETA ZORANA PREDINA I MATIJE DEDIĆA U PUNOM LISINSKOM
01.03.2017 VELIČANSTVENA SJETA ZORANA PREDINA I MATIJE DEDIĆA U PUNOM LISINSKOM
Jučer se pred rasprodanom Velikom dvoranom KD Vatroslava Lisinskog održao jedan od najznačajnijih koncerata ove sezone: "Tragovi u sjeti 1+2" ponajvećih zvijezda ovdašnje glazbe, Zorana Predina i Matije Dedića.

Čuveni pjevač i pijanistički virtuoz, dva veličanstvena glazbenika i umjetnika, pokazali su da nedvojbeno pripadaju najvećim regionalnim izvođačima. Dupkom puna Velika dvorana koja oduševljeno upija dojmljivo glazbeno istraživanje nostalgije i sjete; briljantno Predinovo baratanje kompleksnim emotivnim sadržajem pjesama; Dedićevo neusporedivo, zapanjujuće sviranje; suptilna, ali iznimno efektna podrška pratećih glazbenika (producenta obaju albuma Danila Ženka na sintesajzeru te triju pratećih pjevačica) te upečatljivi, melankolični vizuali Roka Predina projicirani na platno na pozornici – sve to je doprinijelo iznimnom dojmu ovog izuzetnog koncerta.

Predin i Dedić po prvi su puta u sklopu istoga nastupa izvodili pjesme s dvaju albuma "Tragovi u sjeti", na kojima su interpretirali neke od najpoznatijih i najdirljivijih pjesama s ovih prostora koje na razne načine obrađuju teme sjete, nostalgije i melankolije. "Odlazak", "Potraži me u predgrađu", "Jesen u meni", "Šta će mi život", "Galeb i ja", "Zažmuri", "Magla" i "Tvoje nježne godine" samo su neke od nezaboravnih pjesama koje su jučer zaživjele u njihovim fascinantnim izvedbama.

Da i tako intimna glazba, kada je izvode najveći glazbenici, s lakoćom može ponijeti čitavu koncertnu dvoranu pokazalo se odmah na otvaranju koncerta i nije se prestalo potvrđivati do njegova kraja: publika je oduševljeno reagirala na svaku sjajnu izvedbu, povremeno i zapjevavši s Predinom koji ju je na to poticao u pravim trenucima. Dedić, nedavno nominiran za čak pet Porina, od pjesme do pjesme je zapanjivao svojom genijalnošću, bilo kao pažljiva, nevjerojatno profinjena pratnja, bilo kao solist koji je u svojim dionicama uspijevao na fantastičan način kombinirati suptilnost i instrumentalističku spektakularnost. Ravnopravan sugovornik takvoj svirci bio je neusporediv izvođački talent Zorana Predina koji je svojom glazbenom i pripovjedačkom karizmom držao čitavu dvoranu opčinjenom tijekom i između pojedinih izvedbi. Stoga nije čudilo da je ovaj koncert završio na jedini način na koji je i mogao – dvostrukim bisom i ovacijama dvorane.

FOTO: Filip Hofer / Story

Album "Tragovi u sjeti 2" po cijeni od 79 kuna pronađite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=840165
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1096655140
Amazon: http://amazon.com/TRAGOVI-SJETI-ZORAN-PREDIN-MATIJA/dp/B01DC59XCK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1458742470&sr=8-1&keywords=zoran+predin
Deezer: http://www.deezer.com/album/12709076

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved