Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ODRŽANO GLAZBENO-FILMSKO PREDSTAVLJANJE ALBUMA SPIRITUAL MARKET VEDRANA RUŽIĆA
30.01.2017 ODRŽANO GLAZBENO-FILMSKO PREDSTAVLJANJE ALBUMA SPIRITUAL MARKET VEDRANA RUŽIĆA
Prošlog petka, u kinodvorani Studentskog centra u Zagrebu, održalo se izuzetno glazbeno-filmsko događanje koje će sasvim sigurno obilježiti ovu jazz i umjetničku sezonu: predstavljanje konceptualnog jazz albuma "Spiritual Market" kontrabasista i slikara Vedrana Ružića, uz premijeru pratećeg art filma.

Album "Spritual Market", nedavno objavljen u izdanju Croatia Recordsa, zamišljen je kao Ružićeva glazbena posveta putovanjima Marka Pola te se sastoji od 7 raznovrsnih kompozicija od kojih svaka predstavlja dio te znamenite priče, a popraćen je i umjetnički izuzetnim filmom u režiji sjajnog tandema Ira Tomić i John Kardum, koji su tom sadržaju dali genijalnu vizualnu dimenziju.

Neobične, simboličke interpretacije Polovih putovanja u suvremenom ključu tvorile su s fenomenalnom glazbom rijetko viđenu cjelinu, a izuzetno je impresivna bila sposobnost sastava – uz Ružića, to su Pavle Miljenović na gitari, Adriano Bernobić na bubnjevima i Mario Bočić na saksofonu – da u svirci uživo besprijekorno prate tijek i trajanje filma.

Kao pravi slikar, Ružić u kompozicijama vješto koristi različite zvučne palete pa je tako publika pored njegovih 5 autorskih kompozicija imala priliku čuti i aražman srednjevjekovnog moteta i jedne tradicionalne mongolske pjesme, sve u službi dočaravanja teme albuma. U tome su mu se kao idealni suputnici pokazali virtuozni članovi njegovog sastava koji je temeljem ovakvo kompleksnog pristupa stvaranju moguće proglasiti jednom od najzanimljivijih pojava ne samo na glazbenoj, nego i na čitavoj umjetničkoj sceni.

O koliko interesantnom događanju je bila riječ pokazala je ne samo iznimna posjećenost izvedbe, nego i činjenica da je predstavljanje privuklo i ugledne stručnjake, poput prof. dr. sc. Nikice Gilića, našeg vodećeg filmologa.

Izniman multimedijalni i međukulturni doživljaj zaokružila je fotografska izložba o kineskoj punk glazbi, postavljena u organizaciji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu, suorganizatora koncerta, a sve u sklopu proslave kineske Nove godine – Godine pijetla – čiji je središnji događaj bilo upravo ovo fascinantno predstavljanje.

Album "Spiritual Market" moguće je kupiti po cijeni od 69 kn na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim poveznicama:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=864451
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/id1179401365
Amazon: https://www.amazon.com/Spiritual-Market-Vedran-Ru-i/dp/B01MQNP02W/ref=sr_1_sc_2?ie=UTF8&qid=1481558374&sr=8-2-spell&keywords=sspritual+market
Deezer: http://www.deezer.com/album/14634914


O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved