Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
BOW VS PLECTRUM I ZAGREBAČKI ORKESTAR MLADIH RASPRODALI LISINSKI!
08.06.2016 BOW VS PLECTRUM I ZAGREBAČKI ORKESTAR MLADIH RASPRODALI LISINSKI!
Bow vs Plectrum, vrhunski jazz dvojac koji prima samo hvale kritike i javnosti, nastupit će sutra, u četvrtak, 9. lipnja u 20 sati kao posebni gosti Zagrebačkog orkestra mladih u rasprodanoj maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Bow vs Plectrum (gudalo protiv trzalice) duo je Filipa Novosela (tambura) i Tihomira Hojsaka (kontrabas) koji je oduševio domaće i svjetske koncertne agencije. Novosel i Hojsak pišu i sviraju uzbudljivi fusion stilova zamiješan od etno glazbe do jazza, a nesvakidašnji zvuk banda temelje na ideji spajanja vlastitih instrumenata, kontrabasa sviranog gudalom (Bow) i posve neobično - tambure svirane nekonvencionalnom pravokutnom trzalicom (Plectrum). Rezultat su originalne kompozicije i u konceptu i u zvuku kao jedinstvena pojava na jazz i world music sceni. Nove kompozicije uzbudljivog dvojca dobit će posve novo ruho uz Zagrebački orkestar mladih pod vodstvom maestra Igora Tatarevića.

Na albumu "Bow vs Plectrum"se nalazi 8 pjesama, od čega su četiri autorske, a četiri tradicionalni ili jazz standardi. Na albumu gostuju velika glazbena imena kao što su Matija Dedić, Vlatko Stefanovski, Theodosii Spassov i Žan Tetičkovič. Album su snimili Filip Vidović i Neven Marinac, a kompletnu produckiju Filip Vidović u Morris studiju.

Aktualni singl "Bow vs Plectrum" poslušajte na: https://www.youtube.com/watch?v=qlwWXm-pgVc

Prve reakcije kritičara pročitajte ovdje:

"Već uvodni eponimni broj albuma otkriva u čemu je "fora" ove plodonosne suradnje: rafalne paljbe ili pravi brzaci Novoselovih žica - koji na trenutke mogu podsjetiti na McLaughlina iz vremena Shaktija - te nepravilni balkanoidni ritmovi koje "vozi" Hojsak uz savršena spajanja jazz improvizacija i diskretno posvojenih etnozačina, iz prve vas moraju strefiti ravno u glavu. Svojom originalnošću, strašću koja iskače iz svake odsvirane note. S više energije i eksplozivnosti nego što ćete naći u cijelom opusu 2 Cellos! ...sjajnog albuma vrijednog Porina i naramka sličnih priznanja. No najviše pažnje jazzoljubne publike", Zlatko Gall (Slobodna Dalmacija)

"Album "Gudalo protiv trzalice" majstorski je susret kontrabasa Tihomira Hojsaka i tambure Filipa Novosela, dvojice glazbenika koji su već na visokoj cijeni. Ovako majstorski korištena tambura sasvim je različita od onoga u što je kod nas gurnut pojam "tambure", a ovaj duet daleko je pametniji izbor od kiča 2Cellos", Hrvoje Horvat (Večernji list)

"To što njih dvojica izvode na kontrabasu i tamburici, potpuno je novi, inovativni pristup jazzu pa i skladbi uopće, s obzirom na to da je vjerojatno nemoguće u povijesti glazbe pronaći aranžmane za ta dva instrumenta samostalno u ovakvoj kombinaciji. Pritom je njihova vještina ravna onoj Djanga Reinhardta i Stephanea Grappellia, dok je rezultat njihove glazbe novo i neočekivano čitanje tradicionalnih narodnih skladbi, ali i Charlieja Parkera i Ivana Zajca. Riječ je o albumu koji će vas odvesti u neki sasvim drugi svijet ispunjen jedinstvenom atmosferom i glazbom kakvu još niste čuli", Dubravko Jagatić (Nacional)

"S ovim izdanjem hrvatska diskografija je postala bogatija za posve originalan i umjetnički plodan pristup. Ovdje nije samo riječ o eksperimentu u kojem muzičari i slušatelji isprobavaju ideje pa gledaju koliko su dobre, ovdje je riječ o originalnoj i artikuliranoj umjetničkoj viziji koja gađa slušatelja direktno u srce. Beat this, 2Cellos!", Zoran Tučkar (Muzika.hr)

Više o bendu saznajte ovdje: https://www.facebook.com/Bow-VS-Plectrum-198880663793990

Album "Bow vs Plectrum" kupite po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=842394
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1106471565
Amazon: http://www.amazon.com/GUDALO-PROTIV-TRZALICE-BOW-PLECTRUM/dp/B01ELKPXRE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1461313841&sr=8-1&keywords=gudalo+protiv
Deezer: http://www.deezer.com/album/12922036


O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved