Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
VELIČANSTVENIM KONCERTOM I SVEČANOM DODJELOM PRIZNANJA OBILJEŽEN VELIKI USPJEH EDICIJE THE ULTIMATE COLLECTION!
20.05.2016 VELIČANSTVENIM KONCERTOM I SVEČANOM DODJELOM PRIZNANJA OBILJEŽEN VELIKI USPJEH EDICIJE "THE ULTIMATE COLLECTION"
U prostorijama Croatia Recordsa i CMC televizije jučer je otvoren novi audiovizualni studio u kojem su svečano dodijeljena priznanja izvođačima i grupama čije su pjesme obuhvaćene u ediciji "The Ultimate Collection". Novi studio otvorio je izvršni direktor CMC televizije Mario Kovač uz želju da upravo to bude mjesto u kojem će izvođači ubuduće snimati nove albume i emisije u kojima će ih predstavljati. Uz uvodne riječi poznatog rock kritičara Hrvoja Horvata o ediciji "The Ultimate Collection" kao trajnom zapisu pop i rock stvaralaštva najpoznatijih grupa s ovih prostora i voditeljicu svečanosti Anu Radišić, započela je svečana dodjela priznanja. Priznanja je izvođačima uručio direktor Croatia Records i začetnik ideje ultimativne edicije, Želimir Babogredac.

Želimir Babogredac primio je i posebno priznanje za doprinos hrvatskoj diskografiji i 100.000 prodanih primjeraka "The Ultimate Collection" koje mu je uručio dopredsjednik Hrvatske diskografske udruge Branko Komljenović.

Posebna priznanja za 100.000 prodanih primjeraka edicije "The Ultimate Collection" dobile su grupe: Plava trava zaborava, Indexi, Jurica Pađen & Aerodrom, Kameleoni,
Korni grupa, Majke & Goran Bare, Opća Opasnost, Električni orgazam, Lačni Franz & Zoran Predin, Laufer & Urban te Matt Collins.

Srebrno priznanje Hrvatske diskografske udruge te posebno priznanje Croatia Recordsa dobile su grupe: Budložer, Crveni koralji, Drago Mlinarec & Grupa 220, Divlje jagode, Haustor, Vajta & Teška industrija, YU grupa, Idoli i Zabranjeno Pušenje.

Zlatna priznanja Hrvatske diskografske udruge i posebna priznanja Croatia Records dobili su Dado Topić & Time, Daleka obala, Dino Dvornik, Neno Belan & Đavoli, Psihomodo pop i Dino Merlin.

Platinasto priznanje Hrvatske diskografske udruge za najviše prodanih primjeraka te posebno priznanje Croatia Recordsa dobili su Bijelo dugme, Crvena jabuka, Azra, Plavi Orkestar i Parni Valjak.

Edicija "The Ultimate Collection", u nakladi Croatia Recordsa, zaokružena dvostrukim albumom "Greatest Hits", pokazala je i na ovaj način svoj diskografski i povijesni značaj, ali i poštovanje prema radu brojnih glazbenika čije se pjesme i danas slušaju, a ova svečanost bila je jedinstvena prilika da se ovako velik broj glazbenika okupi upravo na mjestu na kojem su svoje pjesme stvarali.

Obilježavanje velikog uspjeha edicije "The Ultimate Collection" nastavilo se veličanstvenim večernjim koncertom u Tvornici Kulture na kojem su nastupila neka od najvećih imena u povijesti regionalne pop rock glazbe - YU Grupa, Parni Valjak, Neno Belan & Fiumens i Opća Opasnost. Prva je nastupila Opća Opasnost sa svojim aktualnim singlom "Gubim tlo pod nogama", a nakon toga su nastavili nizati neke od svojih najvećih hitova kao što su "Jednom kad noć", koja se nalazi na albumu "Greatest Hits" Ultimativne kolekcije, zatim "Uzalud sunce sja", "Pobjeg'o sam", "Preživio sam" i mnoge druge.

Nakon odličnog uvoda Opće Opasnosti, nastupio je Neno Belan sa svojim bendom Fiumens. Bend je raspjevao publiku s poznatim hitovima kao što su "Rijeka snova", "Stojim na kantunu", "Divojka s juga", a posebno oduševljenje publike izazvali su s pjesmom "Ella E". Kao poseban gost nastupio je Željko Bebek uz pratnju Branimira Mihaljevića na klavijaturama i Mateja Mihaljevića na violini. Akustične verzije nekih od najpoznatijih hitova "Sve je to od lošeg vina", legendarne "Selme" i "Ima neka tajna veza" toliko su oduševile publiku da je Bebek na zahtjev publike otpjevao i pjesmu "Ružica si bila".

Veliku naklonost publike imala je i YU grupa koja je svoj nastup otvorila s pjesmom "Ko" s nedavno objavljenog albuma "Evo stojim tu". U nastavku programa odsvirali su pjesme "Crni leptir", "Čudna Šuma" te "Koktel" koje su samo neki od hitova koje je YU grupa za 45 godina postojanja predstavila publici. Posljednji je nastupio Parni Valjak koji je otvorio koncert s pjesmom "Zastave". Veliko uzbuđenje izazvali su svojim velikim hitoviima "Samo da znaš" i "Lutka za bal".

Gotovo tri pol sata publika u prepunoj Tvornici oduševljeno je pratila nastupe bendova koji su svojim pjesmama pokazale i svoj diskografski značaj za koji su dobili i priznanja Hrvastke diskografske udruge kao i Croatia Recordsa koja je njihove najbolje pjesme objavila u ediciji "The Ultimate Collection".

Fotografije Krume Ivanovskog sa svečane dodjele priznanja i koncerta "The Ultimate Collection Live!" pogledajte na Facebook stranici Croatia Recordsa i u Galeriji slika.

Više informacija o ediciji "The Ultimate Collection", kao i albumu "Greatest Hits" pronađite na: http://www.crorec.hr/ultimate

Album "Greatest Hits" po cijeni od 99 kuna pronađite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=837132
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1083374362
Amazon: http://amazon.com/ULTIMATE-COLLECTION-RAZNI-IZVODACI/dp/B01BOX8HT2/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1455275952&sr=8-15&keywords=JURICA+PA%C4%90EN
Deezer: http://deezer.com/album/12383662Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved