Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
BOW VS PLECTRUM PREDSTAVILI HVALJENI ALBUM BOW VS PLECTRUM
16.05.2016 BOW VS PLECTRUM PREDSTAVILI HVALJENI ALBUM "BOW VS PLECTRUM"
Hvaljeni duo Bow vs Plectrum koji čine Filip Novosel (tambura) i Tihomir Hojsak (kontrabas) predstavio je istoimeni album prošlog petka u Novoj ploči. Album koji je naišao samo na hvalospjeve kritike i javnosti objavljen je sredinom travnja.

Na albumu se nalazi osam pjesama, od čega su četiri autorske, a četiri tradicionalni ili jazz standardi. Album su snimili Filip Vidović i Neven Marinac, a kompletnu produckiju Filip Vidović u Morris studiju. Dizajn potpisuje Andreja Zlatar.

Dvojac je prvo predstavio album i objasnio ideju stvaranja albuma i odabira gostiju te se osrvnuo na prve reakcije javnosti: "Ideja o snimanju albuma je nastala spontano i čim smo počeli stvarati glazbu i aranžmane, znali smo da smo na tragu nečeg izvrsnog. Neobični duo je nastao s idejom o spajanju dva žičana instrumenta različite tradicije sviranja jer kontrabas sviran gudalom i tambura svirana nekonvencionalnom pravokutnom trzalicom čine jedinstvenu i svježu kombinaciju na cjelokupnoj glazbenoj sceni. Ovakav sličan duo ne postoji na svjetskoj sceni, a prve reakcije kritičara, ali i slušatelja su izvrsne", rekao je Tihomir Hojsak.

"Na albumu gostuju velika glazbena imena kao što su naš najbolji jazz pijanist Matija Dedić, bog gitare Vlatko Stefanovski, sjajan jazz kavalist Theodosii Spassov i moj kolega s fakulteta, izvrstan bubnjar i skladatelj Žan Tetičkovič. Iznimno smo počašćeni što su nam se svi odazvali da gostuju na albumu i cijelom projektu dali dodanu vrijednost", dodao je Filip Novosel.

Nakon toga duo je odsvirao dvije skladbe s aktualnog albuma "Bow vs Plectrum" te "Kit blues" i najavio trenutne planove: snimanje koncerta, suradnja s ansamblom LADO, koncerti s Vlatkom Stefanovskim i Matijom Dedićem te svjetska turneja dua.

Aktualni singl "Bow vs Plectrum" poslušajte na: https://www.youtube.com/watch?v=qlwWXm-pgVc

Prve reakcije kritičara pročitajte ovdje:

"Već uvodni eponimni broj albuma otkriva u čemu je "fora" ove plodonosne suradnje: rafalne paljbe ili pravi brzaci Novoselovih žica - koji na trenutke mogu podsjetiti na McLaughlina iz vremena Shaktija - te nepravilni balkanoidni ritmovi koje "vozi" Hojsak uz savršena spajanja jazz improvizacija i diskretno posvojenih etnozačina, iz prve vas moraju strefiti ravno u glavu. Svojom originalnošću, strašću koja iskače iz svake odsvirane note. S više energije i eksplozivnosti nego što ćete naći u cijelom opusu 2 Cellos! ...sjajnog albuma vrijednog Porina i naramka sličnih priznanja. No najviše pažnje jazzoljubne publike", Zlatko Gall (Slobodna Dalmacija)

"Album "Gudalo protiv trzalice" majstorski je susret kontrabasa Tihomira Hojsaka i tambure Filipa Novosela, dvojice glazbenika koji su već na visokoj cijeni. Ovako majstorski korištena tambura sasvim je različita od onoga u što je kod nas gurnut pojam "tambure", a ovaj duet daleko je pametniji izbor od kiča 2Cellos", Hrvoje Horvat (Večernji list)

"To što njih dvojica izvode na kontrabasu i tamburici, potpuno je novi, inovativni pristup jazzu pa i skladbi uopće, s obzirom na to da je vjerojatno nemoguće u povijesti glazbe pronaći aranžmane za ta dva instrumenta samostalno u ovakvoj kombinaciji. Pritom je njihova vještina ravna onoj Djanga Reinhardta i Stephanea Grappellia, dok je rezultat njihove glazbe novo i neočekivano čitanje tradicionalnih narodnih skladbi, ali i Charlieja Parkera i Ivana Zajca. Riječ je o albumu koji će vas odvesti u neki sasvim drugi svijet ispunjen jedinstvenom atmosferom i glazbom kakvu još niste čuli", Dubravko Jagatić (Nacional)

"I tako, nimalo slučajno, niti iznenadno, imamo ovu dobitnu kombinaciju novijeg hrvatskog jazza. Sve pršti od međuigre, gotovo tarantinovskih dvoboja gudala i trzalice, raskošnih aranžmana, finih poteza već iskusnih glazbenika… užitak slušanja", Dinko Husadžić (Barikada.com)

Fotografije Krume Ivanovskog s predstavljanja albuma pogledajte na: www.crorec.hr/galerija

Više o bendu saznajte ovdje: https://www.facebook.com/Bow-VS-Plectrum-198880663793990

Album "Bow vs Plectrum" kupite po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=842394
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1106471565
Amazon: http://www.amazon.com/GUDALO-PROTIV-TRZALICE-BOW-PLECTRUM/dp/B01ELKPXRE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1461313841&sr=8-1&keywords=gudalo+protiv
Deezer: http://www.deezer.com/album/12922036

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved