Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PRODAJI BOX SET 100 ORIGINALNIH PJESAMA ĐELA JUSIĆA
29.04.2016 U PRODAJI BOX SET "100 ORIGINALNIH PJESAMA" ĐELA JUSIĆA
Ediciju "100 originalnih pjesama" obogatili smo najnovijim izdanjem, peterostrukim albumom s pjesmama maestra Đela Jusića. Box set sadrži najpopularnije skladbe tematski podijeljene na pet CD-a. Na dva CD-a nalaze se brojni hitovi koje je maestro skladao za najpopularnije izvođače zabavne glazbe, Terezu Kesoviju, Ibricu Jusića, Franu Lasića, Dubrovačke trubadure i mnoge druge. Treći CD su klapske pjesme sa skladbama "More je moja sudbina", "U đardinu", "Sastala se stara klapa" i ostale koje je Đelo napisao za klape Subrenum, Maestral i Ragusa. Četvrti CD su ljubavne priče gitare, instrumentalne skladbe Đelinih najvećih hitova poput "Volim te budalo mala", "Nono" i "Pusti da ti leut svira" dok se na petom nalaze najpopularnije skladbe za djecu kao što su "Lutkica na dar", "Konavočica", "Lula starog kapetana" i ostale napisane za dječje zborove Mali raspjevani Dubrovnik, Golubići mira i Trešnjevački mališani.

Maestro Đelo Jusić počeo je skladati u ranim 60-ima prošlog stoljeća. Godine 1961. osnovao je Dubrovačke trubadure koji su do danas ostali najpoznatiji dubrovački sastav čije su pjesme "Pusti da ti leut svira", "Jedan dan", "Lero" i ostale postale evergreeni. Unatoč velikoj popularnosti Dubrovačkih trubadura, Đelina strast za stvaranjem prerastala je okvire zabavne glazbe pa je već 1962. godine osnovao dječji zbor Mali raspjevani Dubrovnik za koje je napisao neke od najpoznatijih dječjih pjesama. Kozmopolitski i slobodarski duh Dubrovnika, njegova kulturna baština, mediteranski duh formirali su i skladateljski rukopis Đela Jusića od njegovih serenada, mjuzikala, filmske glazbe, oratorija, klasičnih djela, suita i baleta.

Maestro Đelo ravnao je Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, skladao "Koncert za gitaru i orkestar", "Koncert za fagot i orkestar", "Koncert za obou i orkestar", šesterostavačnu suitu "Dubrovački kantuni", balet "Katarina - bosanska kraljica" 2012. godine te oratorije "Istina o gradu slobode" 1995. godine i "Srebrenički inferno" 2012. godine.

Zbog svog ogromnog talenta, kvalitete skladanja i originalnosti ubraja se u hrvatske glazbene velikane, a za svoj rad dobio je brojna priznanja i posebne nagrade: "Ruke sv. Vlaha" u povodu četrdesete obljetnice umjetničkog djelovanja, "Zlatni prsten Radio - Zagreba", nagradu Dubrovačko-neretvanske županije za životno djelo 2008. godine, odlikovanje "Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića" za sudjelovanje i doprinos u Domovinskom ratu, nagradu "Mimar mira, Centra za mir i multietičnu saradnju" iz Mostara koju su među ostalima dobili i Nelson Mandela i Valclav Havel, nagradu "International Festival of Children's Theatres" iz Subotice za najbolju originalnu glazbu u predstavi "Plakir" 2008. godine, a od 2013. godine počasni je građanin Sarajeva.  

Album "100 originalnih pjesama“ po cijeni od 99 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=842816
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/id1104226064
Amazon: http://www.amazon.com/100-ORIGINALNIH-PJESAMA-DELO-JUSIC/dp/B01EVE9TNY/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1461763755&sr=8-2&keywords=%C4%90ELO+JUSI%C4%86
Deezer: http://www.deezer.com/album/12867632

O izvođaču
Vezane vijesti
1. ĐELO JUSIĆ GOLD COLLECTION 25.04.2007
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved