Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
CURE I TAMBURE U LISINSKOM 8. SVIBNJA
25.04.2016 CURE I TAMBURE U LISINSKOM 8. SVIBNJA
U nedjelju, 8. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog bit će održan koncert "Cure i tambure" na kojem će nastupiti najpoznatije i najznačajnije izvođačice tamburaške glazbe u Hrvatskoj. To su: Vera Svoboda, Marija Pavković - Snaša, Viktorija Kulišić - Đenka, Cecilija, Marta Nikolin, Blanka Došen, Vlatka Kopić - Tena, Garavuše, Cure iz Centra i Učiteljice, uz pratnju Tamburaša za dušu. Koncert će se održati u povodu Majčina dana, a voditelj programa bit će Frano Ridjan.

Prisjećajući se davnih devedesetih godina i šokačkih sijela u Županji prekrivenoj snijegom, mnogi od nas pamte stihove: "Đenka je plakala, kad su je poveli, rukom je mahnula i oči sakrila" - sjetne ljubavne pjesme koju je otpjevala Viktorija Kulišić, zauvijek osvojivši naša srca. Tako je dobila i nadimak Đenka, koji je prati i danas. U Osijeku, Marta Nikolin neumorno je čuvala tamburašku slavonsku priču pjevajući s mnogim tamburaškim sastavima, a u njenim stihovima bili su oslikani životi i običaji Slavonije i njenih žitelja. Marija Pavković - Snaša također je ikona slavonske tamburaške glazbe koja je godinama nastupala sa Slavonskim dukatima. Njeno umijeće pjevanja donijelo joj je prepoznatljivu i neizostavnu ulogu, a često obučena u narodnu nošnju popularnost je, uz pjesmu i tamburu, stekla i vođenjem radijskih i televizijskih emisija. Prošle godine, razboljevši se, nije gubila nadu, svoju snagu sačuvala je i pretvorila u pravi slavonski prkos, te vedrinom i iskrenošću ganula mnoge, a njene su kolegice u znak podrške snimile pjesmu i CD "Moja drugo" koji je objavljen u nakladi Croatia Recordsa.

Pjevačica stoljeća, prema glasovima slušalaca jedne hrvatske radiopostaje, Vera Svoboda otpjevala je i snimila preko 300 narodnih, starogradskih i zabavnih pjesama, godinama je promicala hrvatsku tradiciju, a njenu bogatu glazbenu karijeru vrijednu divljenja teško se može dostići. Na koncertu ćete moći uživati i u izvedbama Vlatke Kopić - Tene, Blanke Došen te ženskih tamburaških sastava Cure iz centra i Garavuša, dok su posebne gošće Učiteljice.


Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved