Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
MINIJATURE ZA VIOLINU I GLASOVIR ANĐELKA KRPANA I NADE MAJNARIĆ
22.04.2016 "MINIJATURE ZA VIOLINU I GLASOVIR" ANĐELKA KRPANA I NADE MAJNARIĆ
U prodaji je novi album klasične glazbe "Minijature za violinu i glasovir" u izvedbi Anđelka Krpana (violina) i Nade Majnarić (glasovir) koji sadrži 14 glazbenih minijatura koje je skladalo 8 različitih hrvatskih skladatelja. Glazbene minijature su kratke, jednostavačne skladbe koje su svoj procvat doživjele u doba glazbene romantike te nastavile živjeti u opusima mnogih skladatelja 20. stoljeća. Resi ih jednostavnost, pjevnost, liričnost te povrh svega težnja da sugestivnim glazbenim jezikom oslikaju određeno raspoloženje ili ideju. Na ovome izdanju sabrano je 14 minijatura nastalih u vremenskom razdoblju od stotinjak godina - od "Canzonette" Dore Pejačević (1899. godine) do "Ariosa" Miljenka Prohaske (2004. godine). Svaka od njih skladateljski je svijet u malom, suptilan odraz trenutnog nadahnuća, ali istodobno vjeran pokazatelj izričaja, stila i glazbenih obzora svojega autora.

Anđelko Krpan diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, magistrirao u Beču, a usavršavao se na majstorskim tečajevima u Gsdtaadu. Bio je član Bečke komorne filharmonije, Zagrebačkih solista te koncertni majstor Zagrebačkih solista i Orkestra HNK iz Zagreba. Od 1995. godine predaje violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Jedan je od utemeljitelja i prvi violinist Gudačkog kvarteta Sebastian. S kvartetom Sebastian, pijanisticom Nadom Majnarić te violinistom Markom Generom snimio je više CD-a za Croatia Records.

Pijanistica Nada Majnarić glazbenu je školu završila u Zagrebu, studira u Beču, a magisterij završava u Stuttgartu. Dobitnica je mnogih prestižnih stipendija i najviših nagrada na međunarodnim natjecanjima, a dosad je održala preko 80 koncerata. Od 1995. godine radi na Konzervatoriju u Beču kao korepetitor. Za nosač zvuka "Hrvatske sonate" s Anđelkom Krpanom dobitnica je nagrade Porin u dvije kategorije.

Album "Minijature za violinu i glasovir" financijski podržava Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Album je sniman u dvorani Blagoje Bersa na muzičkoj akademiji u Zagrebu, 8. i 9. veljače 2016. Slike na naslovnici i u knjižici nacrtao je Ratko Janjić Jobo, dok je izdanje likovno oblikovala Marijana Ćurčić Baldani.

Album po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=842438
iTunes: http://itunes.apple.com/bm/album/minijature-za-violinu-i-glasovir/id1104191220
Amazon: http://amazon.com/MINIATURES-VIOLIN-PIANO-ANDELKO-MAJNARIC/dp/B01ELKK30Q/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1461315813&sr=8-1&keywords=ANDELKO+MAJNARIC
Deezer: http://deezer.com/album/12866794

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved