Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
DUO THE BLONDES DAO NOVU EMOCIJU EVERGREENU NOVIH FOSILA
08.03.2016 DUO THE BLONDES DAO NOVU EMOCIJU EVERGREENU NOVIH FOSILA
U ponedjeljak je u sklopu akcije „Zimzeleno, a novo“ na Drugom programu Hrvatskoga radija u emisiji Music pub predstavljena obrada još jednog evergreena, pjesme „Šuti moj dječače plavi“. U originalu ta se pjesma našla na albumu Novih fosila „Nedovršene priče“ iz 1980. godine , a posebno za ovu priliku novo ruho dao mu je duo The Blondes.

„Mjesto snimanja je Milano, Città Studi, Bruno Malasoma se zove tonmajstor, tekst je napisala Dea Volarić. Zapravo, dala mi je bilježnicu s nekoliko kratkih pjesama o svojoj prvoj ljubavi. Ja sam te kratke pjesme kompilirao, spojio dvije pjesme i tako je nastala ta pjesma. U dahu je zapravo nastala“, prisjetio se Rajko Dujmić u razgovoru s urednikom i voditeljem emisije Zlatkom Turkaljem. Otkrio je i da smatra da je to jedna od pjesama u kojoj je, skladajući glazbu, najbolje pogodio atmosferu koju daje tekst.

Opatijski duo The Blondes, koji čine Kristina Radovčić i Emanuela Mamić, ovoj pjesmi dao je novu atmosferu. „Čujem da je to ženska ruka“, rekao je Rajko Dujmić čuvši njihovu obradu i dodao da zvuče kao The Police s U2 zvukom. „Promijenile su harmoniju u refrenu i dana je jedna druga emocionalnost, ali nije izgubljena suština pjesme. Kao da je napisana danas, a danas je drugačija moda. Sviđa mi se način na koji su pristupile cure“, zaključio je.

„Zahvaljujemo puno Rajku. On sam vjerojatno zna da je teško uzeti neku pjesmu i napraviti nešto drugo od nje. To je kao da uzmete nečije dijete i pokušate ga modificirati na neki svoj način – obući ga i počešljati drukčije, odgojiti ga drukčije. Rajko je napravio jednu fantastičnu verziju, a jedino što mi možemo je dati neki svoj obol tome“, rekla je Kristina Radovčić i priznala da su bile pomalo iznenađene Turkijevim prijedlogom da obrade baš taj hit Novih fosila. „Možda i bolje da nam nije pjesma bila previše bliska jer bismo se onda trudili oponašati original, a ovako smo imale neki odmah od nje“, rekla je te otkrila da pjesmi novo ruho nije dala samo ženska ruka. Producent je Damir Tomić Pinky, a sudjelovali su i glazbenici Sandi Bratonja (Urban&4, Sinteza), Vedran Ružić te Goran Pleić.

Djevojkama se ova pjesma toliko svidjela da su odlučile za nju snimiti i videospot koji su režirali Ira Tomić i John Kardum. „Hvala na ovom iskustvu jer da nam nisi ponudio ovakvo nešto ne bismo ni same otkrile puno lijepih stvari i o muzici, i o stvaranju i o nama samima. Nadam se da ćemo dobiti peticu iz zalaganja“, rekla je Emanuela Mamić.

Spot pogledajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=T4B6hz6otVg

Cilj ove glazbene akcije je očuvati hrvatsku glazbenu kulturu predstavljanjem važnih autora i pjesama mlađim generacijama. Objavljivanjem originalnih snimki, te njihovim obradama u akustičnim verzijama u interpretaciji mlađih glazbenika želi se podsjetiti na antologijske glazbene materijale koji su u vrijeme nastanka bili korak ispred vremena i obilježili glazbenu produkciju 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, te ih vratiti u radijske i televizijske programe.

Drugi vinil „Zimzeleno, a novo“ bit će objavljen u svibnju ove godine, a na njemu će se naći i pjesma „Šuti moj dječače plavi“ u originalnoj verziji Novih fosila, te u obradi dua The Blondes.  

Pjesmu preuzmite na adresi singlovi.crorec.hr

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved