Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
KRAJ GODINE UZ SJAJNA JAZZ I KLASIČNA IZDANJA CROATIA RECORDSA
22.12.2015 KRAJ GODINE UZ SJAJNA JAZZ I KLASIČNA IZDANJA CROATIA RECORDSA
Za sam kraj godine Croatia Records ponosno predstavlja pregled najboljih jazz i klasičnih izdanja objavljenih u drugoj polovici 2015.

“Jazzy Bach”, album vodećeg hrvatskog jazz pijanista Matije Dedića i vrhunskog gitarista Darka Jurkovića Charlieja, objavljen je povodom 330. godišnjice rođenja Johanna Sebastiana Bacha, najvećeg skladatelja baroka.  Ovo izdanje, koje je već sad steklo kultni status među kritikom i publikom, objavljeno je u koprodukciji HRT-a i Croatia Recordsa, a sjajan dizajn omota potpisuje Karlo Kazinoti.

Prekrasni poklon pod bor svim audiofilima darovao je i Borna Šercar te njegov sastav Jazziana Croatica. Zajedničkim naporima oni su odveli jednog ozbiljnog njemačkog klasičara u milje razigranog jazza sa zapadne obale SAD-a, što daje naslutiti i sam naziv albuma – “Wagner goes to Hollywood”.

Svijet hrvatske klasike obogatio je Papandopulo kvartet, sastavljen od najboljih hrvatskih saksofonista mlađe generacije – Nikole Fabijanića, Gordana Tudora, Tomisalava Žužaka i Gorana Jurkovića. Njihov recentni uradak nazvan “Per Quattro” bez sumnje je jedan od najvrednijih klasičnih albuma u protekloj godini.

Snažan obol klasičnim izdanjima dao je i Nikola Fabijanić, poznati hrvatski saksofonist koji je zajedno sa Zagrebačkim solistima krajem listopada objavio album "Anima Sospesa". Na CD-u se nalazi osam skladbi poznatih hrvatskih skladatelja kao što su Bruno Bjelinski, Davor Bobić i Dubravko Palanović, ali i skladatelja svjetskog renomea poput Alexandera Glazunova. Nikoli su se u procesu snimanja pridružili Zagrebački solisti pod vodstvom koncert-majstora i violinista Sretena Krstića, što je i rezultiralo odličnim umjetničkim produktom.

Godinu bogatu klasičnim i jazz izdanjima Croatia Records zaključila je na najbolji mogući način, objavivši “Zdenka pjeva Ellu i Lelu”, dvostruki album jazz dive Zdenke Kovačiček snimljen uživo pred publikom u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Uz sjajne izvedbe evergreena Elle Fitzgerald koje se nalaze na prvom CD-u, Zdenka je otpjevala i pjesme cijenjene domaće autorice Lele Kaplowitz, smještene na drugom CD-u.

Imajući u vidu ove, ali i druge albume s područja jazza i klasike objavljene pod etiketom Croatia Recordsa, može se ustvrditi kako je u 2015. godini ovim žanrovskim vodama spomenuta diskografska kuća plovila suvereno i sa stilom.

Sva navedena izdanja možete pronaći u trgovinama Croatia Recordsa te online preko Webshopa (shop.crorec.hr), iTunesa, Amazona i Deezera.


Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved