Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
50 ORIGINALNIH PJESAMA KRUNOSLAVA KIĆE SLABINCA
02.10.2015 "50 ORIGINALNIH PJESAMA" KRUNOSLAVA KIĆE SLABINCA
Objavljen je album "50 originalnih pjesama" Krunoslava Kiće Slabinca, jednog od naših najpoznatijih pjevača zabavne glazbe, ali i narodne tamburaške glazbe. Na 3 CD-a nalazi se 50 najznačajnijih pjesama u Kićinoj karijeri od nezaboravnih zabavnih pjesama poput "Zbog jedne divne crne žene", "Plavuša", "Pokloni mi jedan dan", zatim tamburaških pjesama posvećenih Slavoniji - "Slavonijo ja sam tvoje dijete", "Inati se Slavonijo", "Seoska sam lola" pa do dalmatinskih pjesama "Cvijet čežnje", "Lamento", "Rusule ti nosin" i ostalih.

Njegova impresivna karijera traje već gotovo 50 godina, a započela je krajem 60-ih kada ga je skladatelj Nikica Kalogjera otkrio na jednom natjecanju pjevača početnika. On mu je i omogućio nastup na Splitskom festivalu s pjesmom "Samo zbog ljubavi". Godinu dana kasnije pobijedio je na Opatijskom festivalu s pjesmom "Više nećeš biti moja", autora Aleksandra Korača, a već iduće, 1971. godine predstavljao je Jugoslaviju u Dublinu na natjecanju za pjesmu Europe s pjesmom "Tvoj dječak je tužan" s kojom je osvojio 14. mjesto. U domovini je Kićo nizao uspjehe i vrlo brzo postao jedan od najpopularnijih pjevača u državi. Njegova pjesma "Zbog jedne divne žene" postigla je ogroman uspjeh i učvrstila njegov status na estradi. Brojni nastupi i pobjede na tada popularnim festivalima, nastup na Euroviziji, milijunske naklade i slava doveli su ga do statusa megazvijezde. Početkom 70-ih godina, Kićo je boravio u SAD-u, a nakon povratka okrenuo se glazbi iz svog slavonskog kraja i time otvorio još jedan glazbeni pravac u kojem je bio jednako uspješan kao i u zabavnoj. Osnutkom Slavonskih bećara, kao prethodnika ansambala tog tipa, gradi novi način predstavljanja izvorne narodne glazbe te poput mosta spaja iseljenike s domovinom iskazujući svoju slavonsku i hrvatsku pripadnost.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere, Kićo je surađivao s brojnim autorima, a njegove pjesme potpisuju najveća skladateljska imena kao što su Đorđe Novković, Zdenko Runjić, Mario Mihaljević, Arsen Dedić, Maja Perfiljeva, Drago Britvić, Željko Sabol, Kemal Monteno, Hrvoje Hegedušić i mnogi drugi. S preko 500 snimljenih pjesama na brojnim singl i LP pločama te CD-ima među kojima je otpjevao evergreene zabavne i narodne glazbe, Kićo Slabinac je ostavio nezaobilazan trag u hrvatskoj glazbenoj baštini. Osim što je sjajan pjevač on je i promotor svoga kraja, a pored brojnih nagrada i diskografskih priznanja dobitnik je i Nagrade za životno djelo ostvareno u području kulture koje mu je dodijelila Osječko-baranjska županija.

Kompilaciju "50 originalnih pjesama" Kiće Slabinca po cijeni od 99 kuna pronađite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=825499
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1041408220
Amazon: http://www.amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/11240184

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved