Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
18 TAMBURAŠKIH INSTRUMENTALA NA ALBUMU LATE NIGHT TAMBURA WITH JERRY GRCEVICH
24.07.2015 18 TAMBURAŠKIH INSTRUMENTALA NA ALBUMU "LATE NIGHT TAMBURA WITH JERRY GRCEVICH"
U prodaji je album "Late Night Tambura" Jerryja Grcevicha koji sadrži 18 poznatih tamburaških i tradicionalnih instrumentala koje je aranžmanski složio i odsvirao sam Grcevich. Među pomno biranim pjesmama nalaze se skladbe "Ne dirajte mi ravnicu", "Šumi, šumi javore", "Ne vrijedi plakati", "Zaspale su tambure", "Tajna najveća", ali i strani evergreeni kao što su "All I Have to Do is Dream" i "Everybody Loves Somebody" koje će oduševiti sve ljubitelje tamburaške glazbe.

Jerry Grcevich rođen je u malom mjestu Turtle Creek kraj Pittsburgha, no njegovi su djed i baka podrijetlom iz Ozlja te sela Segetac u Podravini. Prvo glazbeno obrazovanje Jerry je dobio od svog oca, Josepha, koji je uvršten u Tamburitza Hall of Fame, a ista je čast ukazana i Jerryju 2001. godine kao najmlađem tamburašu koji je primljen u ovo prestižno društvo. Sa 20 godina, Jerry je otišao u Novi Sad gdje je učio tamburu od velikog Janike Balaža. Tijekom osamdesetih godina Jerry upoznaje Zvonka Bogdana s kojim često nastupa u SAD-u i Kanadi, a devedestih Jerryjev orkestar s Miroslavom Škorom snima neke od najtiražnijih albuma poput "Ne dirajte mi ravnicu" (1992) i "Sitan vez" (1996). Prije deset godina Jerry je primio najveće američko priznanje za promicanje kulturne baštine u svijetu koje se dodijeljuje američkim folk i tradicionalnim umjetnicima. Zadnjih godina, Grcevich provodi puno vremena u Hrvatskoj, kako bi proučavao stari i prikupljao novi materijal te da bi se, kao tamburaš, okušao u matičnoj sredini. Danas je njegovo ime simbol za jednog od naših najpoznatijih tamburaša i vjerojatno najboljeg primaša u svijetu.

Album "Late Night Tambura with Jerry Grcevich" objavljen je prvi puta u nezavisnoj produkciji 2007. godine. Croatia Records s ponosom predstavlja reizdanje kao i redizajn albuma za koji su zaslužni i fotograf Marko Šolić te Antonija Erceg koja potpisuje likovno oblikovanje.

Album po cijeni od 69 kuna pronađite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=816868
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1020276829
Amazon: http://www.amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/10839556

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved