Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
PREMINUO GLAZBENIK VANJA LISAK
03.07.2015 PREMINUO GLAZBENIK VANJA LISAK
Pijanist, skladatelj i glazbeni producent Ivan - Vanja Lisak iznenada je preminuo u 74. godini života u Pirovcu, izvijestili su iz Hrvatskog društva skladatelja.

Vanja Lisak rođen je u Zagrebu 1941. Od početka 1960-ih godina Lisak je istaknuti sudionik hrvatske scene popularne glazbe i jazza. Kao pijanist djeluje u različitim sastavima, surađujući s nizom istaknutih pjevača i instrumentalnih solista. Djelovao je i kao pijanist Zabavnog orkestra Radio Zagreba.

1964. diplomirao je na Pedagoškoj akademiji, a 1968. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Potom započinje karijeru na Radio Zagrebu / Hrvatskom radiju, gdje tijekom 35 godina djeluje kao urednik i producent ostavljajući nasljeđe od preko 4.000 glazbenih snimki. Uz profesionalni angažman na radiju, stalno je i umjetnički aktivan, prvenstveno u malim sastavima jazza i zabavne glazbe.

Stekao je reputaciju iznimno pouzdanog i nadahnutog korepetitora kojeg su kao glazbenog partnera birali brojni pjevači zabavno-glazbene scene kao što su Stjepan Jimmy Stanić, Zdenka Kovačiček, Radojka Šverko ili Zvonko Špišić. Istovremeno je djelovao kao voditelj sastava i pijanist u jazzu, gdje su mu partneri bili istaknuti hrvatski jazzisti Miroslav Sedak-Benčić, Damir Dičić i brojni drugi.

Osim kao producent, objavljivao je snimke i kao pijanist i skladatelj, te je pod vlastitim imenom izdao 12 glazbenih albuma, uz nebrojene angažmane i sudjelovanja na desetinama studijskih, koncertnih i festivalskih albuma. Autor je skladbi različitih glazbenih izražaja koji obuhvaćaju jazz teme, zabavne melodije, kajkavske popevke i glazbu za radio i televiziju. Također je pisao aranžmane, obrade i klavirske izvatke. Profesionalno i glazbeno aktivan bio je do samog kraja svog plodnog života.

Posebno je značajan njegov rad na glazbenim festivalima, pogotovo na Zagrebačkom festivalu zabavne glazbe, gdje je u dva mandata bio direktor (1975. - 1979. i 2001. - 2005.). Bio je redovni član Hrvatskog društva skladatelja od 1971. godine i Hrvatske glazbene unije od utemeljenja.

Iznenadnim odlaskom Vanje Lisaka hrvatski glazbenici gube marljivog kolegu, prijatelja i partnera koji je mnoge desetljećima pratio za klavirom, za tonskim pultom ili u publici, stoji na stranicama HDS-a. Njegov talent i znanje ostaju zabilježeni na snimkama, ali i u karijerama brojnih kolega koji će ga se sjećati s poštovanjem.

Posljednji ispraćaj Vanje Lisaka bit će u utorak, 7. srpnja u 13:30 sati na zagrebačkom Krematoriju.

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved