Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PRODAJI REIZDANJE ALBUMA BRANKA SEPČIĆA - KONCERT ZA KLAVIR I ORKESTAR - M. RAVEL, W.A. MOZART
03.07.2015 U PRODAJI REIZDANJE ALBUMA BRANKA SEPČIĆA "KONCERT ZA KLAVIR I ORKESTAR - M. RAVEL, W.A. MOZART"
Od danas se u prodaji nalazi reizdanje iznimnog albuma velikog hrvatskog pijanista Branka Sepčića. Riječ je o albumu "Koncert za klavir i orkestar" sa skladbama M. Ravela i W.A. Mozarta. LP album je originalno objavljen 1991. godine s interpretacijama pijanista Branka Sepčića, a reizdanje je objavljeno uoči desete obljetnice njegove smrti (Zagreb, 15. prosinca 2006.). Na naslovnoj strani albuma iskorištena je fotografija Višnje Serdar slike "Božuri" Ljerke Njerš. U knjižici reizdanja se nalazi originalni tekst Jagode Martinčević, a novi tekst napisala je Bosiljka Perić Kempf.

Branko Sepčić bio je zagrebački đak iz klase uglednog pedagoga prof. Svetislava Stančića. Po završetku studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu usavršavao se na Konzervatoriju Santa Ceciliau Rimu te za studijskog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, a djelovao je i kao profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom vrlo uspješne karijere nastupao je na mnogim koncertima u zemlji te gostovao u Italiji, Nizozemskoj, Austriji, Sovjetskom Savezu, Švedskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Njemačkoj. Umjetnik izrazite osobnosti Branko Sepčić je stekao vrlo jasne simpatije glazbenih znalaca. Za svoje pijanističko umijeće, a osobiti istančan ukus pri odabiru repertoara, on u pravilu ubire pohvale pa tako u nizu recenzija nailazimo na komplimente koji ga označavaju profinjenim, senzibilnim i produhovljenim umjetnikom koji posebno voli intimističke glasovirske sadržaje."Na ovom nosaču zvuka zabilježene su dvije Sepčićeve snimke koje u najboljem svjetlu pokazuju njegov njegovani i u nijansama izražajnosti raskošni pijanizam. Danas ponovljeno slušanje snimke Mozartova koncerta za glasovir i orkestar u A-duru, K. 488, uvrštene u ovo izdanje, to u mnogočemu potvrđuje. Sepčićevu interpretaciju jednog od Mozartovih najpoznatijih glasovirskih koncerata odlikuje krajnja jednostavnost svirke koja spaja klasičnu jasnoću i uravnoteženost s diskretno naznačenim, mjestimice gotovo sentimentalnim lirskim nijansama. Sepčićev pijanizam ne pokazuje se tu samo kao rezultat sretnog spoja darovitosti i dobre škole, već i jednog godinama pomno izgrađivanog osobnog ukusa, koji ga je čuvao od svakog pretjerivanja u ekspresiji.

To potvrđuje i ovdje uvrštena snimka koncerta za lijevu ruku u D-duru Mauricea Ravela, skladanog između 1930. i 1931. godine, što se kronološki poklapa s Ravelovim radom na poznatijem i češće izvođenom glasovirskom koncertu u G-duru. No nastanak koncerta u D-duru bio je uvjetovan posebnim okolnostima. Ravelov prijatelj, austrijski pijanist Paul Wittgenstein, brat filozofa Ludwiga Wittgensteina, izgubio je desnu ruku u prvom svjetskom ratu, pa kako nije želio odustati od pijanističke karijere, zatražio je od tada najpoznatijih skladatelja da za njega napišu klavirski koncert. Odazvali su se Ravel i Prokofjev. Tako su nastala dva iznimna pijanistička ostvarenja, čija je specifičnost glasovirske solo dionice u velikoj mjeri odredila i njihovu sudbinu. Također i među hrvatskim pijanistima. Među njima je Branko Sepčić bio jedan od malobrojnih koji su to djelo imali na repertoaru i iza kojih je ostalo svjedočanstvo trajne snimke", zabilježila je Bosiljka Perić Kempf.

CD "Koncert za klavir i orkestar" po cijeni od 79 kn možete kupiti u svim prodavaonicama Croatia Records-a te na ostalim prodajnim mjestima te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=816031
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1008759332
Amazon: http://www.amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/10712032

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved