Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
WALTER & THE CADILLAC - ŽIVOT JE ROCK'N'ROLL
19.06.2015 WALTER & THE CADILLAC - ŽIVOT JE ROCK'N'ROLL
Walter Neno Neugebauer, najpoznatiji zagrebački rocker rođen je u Zagrebu 1945. godine, pa ove godine uz svoj 70. rođendan obilježava i značajne jubileje svoje karijere. Croatia Records danas je objavila CD "Život je Rock'n'Roll" u izvedbi Waltera i njegovog benda "The Cadillac" sa 4 pjesme koje su ostavile značajan trag u životu Waltera Neugebauera.

Pjesma "Platno, boje, kist i twist" ostala je dugo, sve do ove godine, neuslišena želja Waltera Neugebauera. Naime, na Zagrebfestu 1963. godine nije dobio priliku da s tadašnjim bandom VIS Kristali izvede pjesmu u alternaciji s kvartetom 4M i Bijelim strijelama. Pjesmu je otpjevala Zdenka Vučković s Big Bandom. 52 godine kasnije, "Platno, boje, kist i twist" autora Ivice Krajača u izvedbi Waltera & The Cadillaca otvara ovaj maxi CD.

"Dok razmišljam o nama", pjesma Karla Metikoša, nalazi se na ovom izdanju jer ju je Walter prvi put čuo od samog autora dok je melodija bila još u povojima i odmah ga je oduševila. 43 godine nakon toga, Walter ju je snimio na svoj, rockerski način.

"Andrea Doria" je pjesma koju je Walter objavio 2006. godine, a devet godina kasnije svoje mjesto ima i na ovom CD-u. Tekst je napisao osobno Walter na glazbu njemačke rock'n'roll legende Uda Lindenberga.

I na kraju, ono što je Walterov životni moto - "Rock'n'Roll je život moj", pjesma koja je označila karijeru ovog velikog, neuništivog rockera. Rockin' Neno & The Cadillac izveli su pjesmu 1989. na Zagrebfestu te je otad pjesma zaštitini znak Waltera Neugebauera i The Cadillaca. Na ovom izdanju objavljena je nova verzija tog velikog hita. Nakon 25 godina pjesma je prvi put dobila svoj prateći video spot koji je jučer premijerno emitiran u programu CMC televizije.

Spot "Rock'n'Roll je život moj" pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=tUMhmxC6zJE
Pjesmu preuzmite na serveru: http://singlovi.crorec.hr

Sve četiri navedene pjesme, svaka na svoj način, obilježile su i usmjerile karijeru Waltera Nene Neugebauera, istinskog zaljubljenika u rock'n'roll kakvih je malo. Njegova karijera počela je davne 1962. godine kad je osnovao VIS Kristali u kojima je svirao glasovir i pjevao. Europsku karijeru ostvaruje već iduće godine u VIS Mladi / The Mladis. Nakon raspada grupe, 1969. godine, Neugebauer osniva Pink Elephant Band s kojim je nastupao u američkim klubovima u Njemačkoj i u bivšoj državi. Godine 1979. osniva The Cadillac grupu s kojom i danas nastupa i u kojoj su svirali, i danas sviraju, vrsni glazbenici. Rock'n'Roll je doista smisao života Waltera Neugebauera jer zadire sve sfere njegova života pa je tako proglašen doživotnim predsjednikom Udruge zagrebačkih rockera Total Rock World.

15. studenog ove godine Walter će velikim koncertom u KD Vatroslava Lisinskog uz mnogobrojne goste obilježiti svoj 70. rođendan.

Album "Život je Rock 'n' Roll" po cijeni od 29 kuna kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=815230
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1004945210
Amazon: http://www.amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/10604246

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved