Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
BOŠKO PETROVIĆ & B.P. CONVENTION - 3LP ON 2CD
03.02.2015 BOŠKO PETROVIĆ & B.P. CONVENTION - "3LP ON 2CD"
Croatia Records je objavila tri LP-a Boška Petrovića "Blue Sunset", "With Pain I was Born" i "Green Lobster Dream" na 2 CD-a, a izdanje je jednostavno nazvano "3LP on 2CD".

Ova tri hvalevrijedna albuma snimljena su u studiju Jugotona i u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Osnivajući sastav B.P.Convention kojeg čine Damir Dičić - gitara, Mario Mavrin – električni bas, Salih Sadiković - bubnjevi i Boško Petrović - vibrafon, Boško je imao na umu široki raspon kombinacija glazbenika, koji se mogu pridružiti kao solisti ili povećati sastav sve do "smanjenog big banda", kakav je i snimljen na albumima "Blue Sunset" i "Green Lobster Dream" s poznatim svjetskim solistima kao što su Clark Terry, Art Farmer, Albert Mangelsdorff, Gianni Basso i drugim gostima.

Vibrafonist svjetske reputacije, naš najveći promotor jazza, urednik i voditelj brojnih TV i radijskih emisija, diskograf i pedagog Boško Petrović, rođen je u Bjelovaru 18. veljače 1935. i ove godine bi navršio 80 godina. Na žalost, napustio nas je već 10. siječnja 2011. godine.

Izdanje "3LP on 2CD" s albumima nastalima u periodu od 1975. do 1982. godine samo su mali podsjetnik na svestranu djelatnost našeg najpoznatijeg jazz glazbenika. Dobri poznavatelji jazza, ali i oni koji polako ulaze u taj glazbeni svijet, danas po prvi put imaju prilike poslušati glazbu koja se stvarala prije više od 40 godina u Zagrebu.

Izdanje "3LP on 2CD" možete kupiti putem našeg web shopa (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=803895), na iTunesima (https://itunes.apple.com/us/album/id952724966), Amazonu (http://www.amazon.com/BLUE-SUNSET-GREEN-LOBSTER-DREAM/dp/B00SWZF0EQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1422543545&sr=8-1&keywords=bosko+petrovic) ili preslušati na Deezeru (http://www.deezer.com/album/9374770).

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved