Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
PUHAČKI ORKESTAR ROZGA S PRIJATELJIMAOBJAVIO CD BOŽIĆ U ROZGI
12.12.2014 PUHAČKI ORKESTAR ROZGA S PRIJATELJIMA OBJAVIO CD BOŽIĆ U ROZGI
Puhački orkestar Rozga objavio je CD pod naslovom "Božić u Rozgi" . Uz Orkestar na CD-u sudjeluju gosti pjevači: Adam Končić, Vid Balog, Mirko Švenda - Žiga, Zdenka Kovačiček, Adalbert Turner - Juci, Branko Greblički - Ventek, Josip Derniković, Ana Kraljević, Danijela Pintar - Stanišak, Mihaela Horvat i Tihomir Kožina koji su se svojim izvrsnim izvedbama odlično uklopili uz zvuk puhačkih instrumenata na 9 poznatih božićnih napjeva.  Na CD se nalaze i instrumentalne verzije istih napjeva, te jedan medley.

Puhački orkestar Rozga osnovan je prije 112 godina, nastupa na raznim smotrama na kojima osvaja mnogobrojne nagrade, održava koncerte ne samo u Hrvatskoj već i u mnogim državama Europe. Tijekom svog djelovanja ostvario je suradnju s brojnim pjevačima i glumcima. Do sada je objavio 3 nosača zvuka. PO Rozga tradicionalno od 1998. godine održava Božićni koncert u Rozgi, mjestu u općini Dubravica, a ovaj CD je kruna ne samo tog koncerta već i stoljetne tradicije tog kraja - pleh muzike kao važnog dijela hrvatske tradicijske kulture. Božićni koncerti u Rozgi poznati su i po tome što im prisustvuje više ljudi nego što Rozga ima stanovnika.

Pažljivo osmišljeni aranžmani te uživljeni glasovi vokalnih solista na jedinstven način prenose dio božićnog glazbenog blaga. Tradicija se ogleda u izvedbama nekih od najstarijih hrvatskih božićnih pjesama, kao što je Narodi nam se kralj nebeski  koja datira još iz 17. stoljeća ili U to vrijeme godišta koja se pjeva još od 15. stoljeća kad je prevedena na hrvatski jezik. Neiszostavni napjevi su Kirie Eleison, Svim na zemlji, Veselje ti navješćujem i Tiha noć. Tu su i popularne White Christmas, Santa Claus Is Comin' To Town i Bijeli Božić.

Jedinstvena suradnja amaterskog puhačkog orkestra s vrsnim profesionalnim pjevačima podcrtava duh zajedništva koji je posebno naglašen za Božić i omogućuje užitak slušanja, dok drugi dio ovog izdanja s instrumentalima istih pjesama pozivaju na aktivno uživanje, odnosno da pjevanjem uz zvuke Puhačkog orkestra Rozga u svoj dom unese dio ovog izuzetnog glazbenog ugođaja.

Pjesmu U to vrijeme godišta preuzmite u download zoni: singlovi.crorec.hr

CD "Božić u Rozgi" osim u trgovinama Croatia Records možete kupiti i putem web trgovine: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=798032, Amazona: http://www.amazon.com/BOZIC-ROZGI-PUHACKI-ORKESTAR-PRIJATELJI/dp/B00QSB3XVI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1418140706&sr=8-1&keywords=PUHACKI, iTunesa: https://itunes.apple.com/us/album/id946385448, a preslušati ga možete na Deezeru: http://www.deezer.com/album/9251766

O Puhačkom orkestru Rozga saznajte više na njihovim stranicama i na društvenim mrežama:
http://www.orkestar-rozga.hr/index.html
https://www.facebook.com/puhackiorkestar.rozga

O izvođaču
Vezane vijesti
1. PREDSTAVLJEN CD BOŽIĆ U ROZGI 22.12.2014
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved