Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ZLATNA KOLEKCIJA KLAPE NOSTALGIJA
27.10.2014 30 godina djelovanja najpoznatije zagrebačke klape
Croatia Records s ponosom predstavlja dvostruku "Zlatnu kolekciju" klape Nostalgija na kojoj se nalaze a capella izvedbe koje su obilježile djelovanje najpoznatije zagrebačke ali i jedne od najkvalitetnijih domaćih klapa kroz 30 godina njezina djelovanja.

"Zlatna kolekcija" klape Nostalgija objavljena je povodom svećanog koncerta koji je sinoć održan u KD Vatroslava Lisinskog na kojem je klapa u dvoipolsatnom programu izvela većinu pjesama s ovoga izdanja, ali i ugostila svoje prijatelje i kolege Radojku Šverko i Miroslava Škoru.

Klapa Nostalgija osnovana je 1983. godine u Zagrebu sa željom i nakanom njegovanja izvornog i skladanog klapskog a capella izričaja. Klapske obrade tradicijske glazbene baštine i skladani klapski opus glavne su odrednice njezinog repertoara, ali klapa se okušala i u drugim vokalnim i vokalno-instrumentalnim žanrovima, uključujući program sakralne i duhovne tematike te obrade "dalmatinske šansone", uz instrumentalnu pratnju. Najveće domete u radu klapa Nostalgija postigla je zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji sa svojim osnivačem, voditeljem i mentorom, maestrom Dinkom Fiom. Tijekom neprekinutog djelovanja od osnutka klapa nastupa na klapskoj sceni Zagreba, širom Hrvatske i na gostovanjima diljem svijeta (Australija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Danska, Italija, Japan, Njemačka, Poljska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Turska). Sudionik je Festivala dalmatinskih klapa u Omišu u više od dvadeset navrata i ujedno dobitnik tridesetak festivalskih nagrada i priznanja. Naslov apsolutnog pobjednika u Omišu klapa osvaja 1994. i 1995. godine, a 1989., 1992., 1993. i 2002. prima nagradu za najbolju interpretaciju na večerima autorske klapske pjesme. Klapa je, također, objavila 6 albuma od kojih su tri nagrađena diskografskim nagradama Porin.

Ovaj dvostruki album iz "Zlatne kolekcije" Croatia Recordsa predstavlja odabir ponajboljih snimki Nostalgijinih vokalnih klapskih a capella izvedbi, poglavito stoga što se klapa, kroz protekla desetljeća, profilirala kao vrhunski izvođač upravo takve glazbe i pretežito nastupa bez instrumentalne pratnje. Prvi CD sadrži presjek klapskog repertoara koji obuhvaća obrade izvornih napjeva, autorske skladbe napisane za klapski sastav te vokalne obrade zabavnoglazbenih uspješnica, uglavnom dalmatinskog glazbenog ugođaja. Pjesme su to skupljene s objavljenih nosača zvuka klape - "Dalmatinska", "Sotto voce" i "Na omiškoj stini", a među njima valja istaknuti neizbježne iz repertoara klape: "Samo ti", "Moja jube", "Priče mora", "vo je naša zemja" i "Jubi' ću te uvik iston miron". Iskorak u sakralnu i duhovnu tematiku interpretiranu "na klapski način" sadrži drugi CD ove kolekcije na kojem su i nove snimke klape "Oče naš", "Hammering" i "Gospodu Bogu pomolimsja".

"Zlatnu kolekciju" klape Nostalgija kupite na shop.crorec.hr (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=788668) i Amazonu (http://amazon.com/ZLATNA-KOLEKCIJA-KLAPA-NOSTALGIJA/dp/B00OV1W7NW/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1414159079&sr=8-3&keywords=klapa+nostalgija) te preslušajte na Deezeru (http://www.deezer.com/album/8988935).

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved