Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
RUGALICA KLAPE SAGENA PRVI SINGL S ALBUMA TREŠETA
12.09.2014 RUGALICA KLAPE SAGENA PRVI SINGL S ALBUMA "TREŠETA"
Zagrebačka klapa Sagena predstavlja svoj prvi singl "Trešeta" s istoimenog albuma objavljenog prošloga tjedna za Croatia Records. Vrlo zanimljivu i posebno atraktivnu rugalicu za Sagenu je napisao jedan od naših najvećih živućih etnomuzikologa, maestro Joško Ćaleta, prema elementima narodne pjesme "Kumbaj kumbaj". Zanimljivo je da su dijelovi uprave ove pjesme u izvedbi klape Sagena iskorišteni kao glazbeni motiv višestruko nagrađivanog istoimenog filma Dražena Žarkovića u kojem trojica prijatelja vrbuju svakog stanovnika malog dalmatinskog otoka da zauzme mjesto njihovog preminulog prijatelja u popularnog kartaškoj igri. Film "Trešeta" nastao je 2006. godine, no klapa Sagena tek ju je sada snimila u cjelovitoj verziji.

Nosač zvuka "Trešeta" treći je album klape Sagena na kojem je 17 pjesama snimljenih pod producentskom palicom Joška Ćalete, a objavljenom uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba. Sagena je prošle godine proslavila 20 rođendan, a naziv je dobila po starom hrvatskom brodu iz vremena kralja Tomislava. Tijekom proteklih godina klapa je održala respektabilan broj nastupa i samostalnih cjelovečernjih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, a ljubitelji klapske pjesme pamte ih po snimkama na mnogobrojnim nosačima zvuka, nastupima u okvirima Ciklusa zagrebačkih klapa te po redovitim nastupima na Omiškom festivalu gdje su pjevali 16 puta i osvojili jednom 1. nagradu i dva puta 3. nagradu stručnog ocjenjivačkog suda.

Album "Trešeta" možete kupiti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa te na shop.crorec.hr (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=784479), iTunes (https://itunes.apple.com/us/album/treseta/id915469328), Amazon (http://www.amazon.com/TRESETA-KLAPA-SAGENA/dp/B00N9YFK4U/ref=sr_1_cc_1?s=aps&ie=UTF8&qid=1409824932&sr=1-1-catcorr&keywords=Klapa+Sagena+treseta) a možete ga preslušati i na Deezeru (http://www.deezer.com/album/8538055)

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved