Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ZLATNA KOLEKCIJA KLAPE SINJ
07.08.2014 ZLATNA KOLEKCIJA KLAPE SINJ
Croatia Records s ponosom predstavlja dvostruku "Zlatnu kolekciju" klape Sinj na kojoj se nalaze izvedbe koje su obilježile djelovanje jedne od najznačajnijih i najpoznatijih hrvatskih klapa posljednjih 30 godina. Klapa Sinj je pod vodstvom maestra Mojimira Čačije osnovana 1982. godine, a u svojoj je bogatoj povijesti osvojila čak 18 odličja na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, te prva mjesta na međunarodnim festivalima u Veroni, Pragu i Bolzanu. Nastupali su po Europi, Africi i Sjevernoj Americi i snimili 6 nosača zvuka. Presjek najboljih izvedbi klape, koja uz Gospu Sinjsku i Alku predstavlja i najpoznatiji simbol grada u Cetinskoj krajini, svi ljubitelji prave, iskonske a capella pjesme pronaći će na ovoj kompilaciji.

Prvi CD "Zlatne kolekcije" sadrži 14 studijskih snimaka među kojima je čak 11 komponiranih klapskih pjesama. Većina pomno odabranih skladbi na ovom su nosaču zvuka svoj prepoznatljiv oblik dobile baš u izvedbi klape Sinj - za pjesme "'Vo je naša zemja", "Lipo ime", "Zemlja", "U tvom tilu grij" i "Sinju grade" glazbu je napisao maestro Čačija, a tijekom godina proširile su se u repertoare svih ozbiljnijih klapa. Tu je i skladba "Gospe Sinjska - Majko Rame" koja je izvedena na festivalu Klape Gospi Sinjskoj 2009. godine, te pjesme "Kad mi bude leći" i "Pismo moja" u kojima briljira prvi tenor klape, legendarni Stipe Breko.

Na drugom CD-u nalazi se 12 live izvedbi od kojih je 6 snimano u hramu hrvatske glazbe - KD Vatroslava Lisinskog, a već na prvi pogled na popis pjesama primjećuju se "Dalmatino, povišću pritrujena", "Cesarica" i "Tanja", te dvije obrade stranih evergreena "I Can See Clearly Now" i "You Can Leave Your Hat on". U predgovoru CD-a prof. Jakov Dukić napisao je: "Hvala Klapi Sinj za ono dobro što ga vrsnoćom pjeva pobudi u nama, što nam sačuva dobri duh Grada, onu „mrvu duše“ u nama. Hvala joj što brani našu posebnost i štiti da se ne zatre spomen u poopćenu mnoštvu."

"Zlatnu kolekciju" klape Sinj kupite na shop.crorec.hr (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=781100), iTunesu (https://itunes.apple.com/us/album/id906634558) i Amazonu (http://amazon.com/ZLATNA-KOLEKCIJA-KLAPA-SINJ/dp/B00MGTMN7Q/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1407336009&sr=8-1&keywords=klapa+sinj+zlatna+kolekcija) te preslušajte na Deezeru (http://www.deezer.com/album/8271480).

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved