Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
GOLD COLLECTION RAJMONDA RUIĆA
04.08.2014 GOLD COLLECTION RAJMONDA RUIĆA
Croatia Records s ponosom predstavlja bogati glazbeni opus Rajmonda Ruić u ediciji "Gold Collection".

Rajmondova zavidna glazbena karijera započela je s pet i pol godina, kada počinje učiti harmoniku i teoriju muzike. Rođen je na Šolti, odakle se preselio u Pulu gdje je svirao u rock sastavu Romby. Nakon završetka gimnazije u Zagrebu počinje učiti gitaru i bas gitaru. Bio je i član zagrebačkih Delfina, s kojima je nastupao na festivalu Zagreb 1966. i 1967. godine. Nakon toga postaje i član Robotsa, s kojima je nastupao u Rimu 1968. godine na prvom međunarodnom pop festivalu pod pokroviteljstvom Micka Jaggera. Ruić je nastupao uz grupe poput Pink Floyda, Move, Giganti, Byrds, Nice i mnogih drugih, a njegov bend je radio i s menadžerom Coastersa. Menadžer im je omogućio da se druže i nastupaju s legendarnim imenima poput Jimija Hendrixa, Tonyja Bennetta i B.B. Kinga. U Zagrebu radi od 1971. godine na Televiziji Zagreb, a iz diskografske kuće Suzy prelazi u Jugoton gdje radi kao kao ekskluzivni producent, kompozitor, aranžer i dirigent.

Kako je sam glazbenik rekao, na dvostrukom CD-u "Gold Collection" nalaze se skladbe iz godina kada je radio s najpopularnijim izvođačima, odnosno pjesme nastale od 1967. do 1979. ali uključujući i skladbu "Između poljupca dva" Mladena Grdovića iz 1991. godine. Na prvom CD-u nalaze se pjesme "Ne pitaj me ništa" grupe Delfini,  "Veče obećanja" Zdenke Vučković, "Večer u luna parku" Josipe Lisac i grupe Time, te nekoliko skladbi koje je Rajmond Ruić uglazbio za Darka Domijana, Ines Medicu, Džo Maračića Makija, Tomislava Ivčića i Srđana Breškovića. Na drugom CD-u, koji sadrži i 7 bonus trackova u izvedbi Darka Domijana, su pjesme Lidije Percan, Čarlija i grupe Blow up, Ana Štefok, Erola Mlakara i Zvone Bukoveca. Među njima je najpoznatija legendarna "Ulica jorgovana" Darka Domijana.

Na našem serveru http://radio.crorec.hr preuzmite skladbu Maje Perfiljeve i Rajmonda Ruića "Veče obećanja" u izvedbi Zdenke Vučković.

Dvostruki "Gold collection" Rajmonda Ruića kupite na: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=780597, https://itunes.apple.com/us/album/id905604472, http://www.amazon.com/GOLD-COLLECTION-RAJMOND-RUIC/dp/B00MBJ62RS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1406901854&sr=8-1&keywords=rajmond+ruic ili preslušajte na Deezeru: http://www.deezer.com/album/8248152

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved