Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
TOMISLAV IVČIĆ - SVE MOJE LJUBAVI - ANTOLOGIJA 1974 - 1993 U PRODAJI!
22.07.2013 TOMISLAV IVČIĆ - SVE MOJE LJUBAVI - ANTOLOGIJA 1974 - 1993 U PRODAJI!
Tomislav Ivčić ime je koje je ostavilo neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi. U naponu snage napustio je ovaj svijet, a ipak je uspio ostaviti neprocjenjivo glazbeno blago u svojim pjesmama od kojih smo 91 objavili na 4 CD-a u luksuzno opremljenom, bogato ilustriranom izdanju u obliku knjige.

Neke od ovih pjesama po prvi put su digitalizirane (Naša je ljubav ostala na valu, Sa mnom si sretna bila, Plave oči plaču na kiši, Ti, baš ti, Negdje u Parizu, To je bilo sve...), a ostale su remasterirane. Opus Tomislava Ivčića možemo podijeliti u nekoliko kategorija: pop pjesme, dalmatinske, domoljubne i duhovne i u svakoj kategoriji nalaze se mnogobrojni hitovi. Za pjesmu "Večeras je naša fešta" mnogi misle da je izvorna narodna, a nezaobilazna je himna svih proslava i svečanosti. Rado se pjevaju i druge njegove dalmatinske uspješnice kao što je "Kalelarga", "Zapivajmo noćas u konobi", "Šjor Bepo Bagulin"...
"Čekaj me, Silvija" "Najljepša si" (publika je zove i "Crna ženo"), "Voljena , vrati se", "Otrov s tvojih usana" samo su neki od megahitova Tomislava Ivčića. Rado je surađivao sa svojim kolegama što je rezultiralo neponovljivim izvedbama: s Meri Cetinić u "Gorka rijeka", s Jasnom Zlokić u "Tu t'en vas", u "Monia" prepoznajemo glas Daniela Popovića, a u "Tu, soltanto tu" Ivanke Luetić. Pjesmu "Sveti Ante" (s albuma duhovnih pjesama "Međugorje Songs") snimio je sa svojom djecom, Izabelom, Kristinom i Ivanom.

"Stop The War In Croatia" pjesma je otpora prema ratu, ali i pjesma ljubavi i nade. Nastala u vremenima kad je hrvatski narod vodio borbu za opstojnost, Tomislav Ivčić je ovom pjesmom cijeli svijet upozorio na zbivanja u Hrvatskoj, a na svjetskim top listama pjesma se nalazila uz bok onih Michaela Jacksona. Tomislav Ivčić autor je većine svojih pjesama, ali je rado surađivao i s poznatim skladateljskim imenima (Novković, Ruić, Hegedušić), a pisao je pjesme i drugim izvođačima.

U jednom je intervjuu Tomislav Ivčić (tada je imao 25 godina), između ostalog, rekao: "Na prvom mjestu mi je glazba. Sve podređujem nastupima, turnejama i bar deset idućih godina želim da tako ostane. Ne znam što nakon toga, ali vjerujem da ću uvijek biti negdje blizu glazbi.". Da je netko tada rekao kako će taj mladić u idućih deset godina napisati i otpjevati preko 200 pjesama, snimiti 23 albuma i prodati ih u preko 2,5 milijuna primjeraka, rijetki bi stavili svoj potpis na tu tvrdnju. No, oni koji su ga poznavali, znali su da je osim lijepog glasa Ivčićevo najjače oružje bilo neodustajanje od svojih snova.

Unatoč činjenici da Tomislav Ivčić više nije među nama, njegovi se snovi sanjaju i danas kroz njegove pjesme. Sanjaju ih svi oni koji su imali sreću poznavati ga osobno, a sanjaju ih i novostasale generacije koje se pronalaze u toplim stihovima i emotivnim tonovima Ivčićevih pjesama.

Uz mnogobrojne fotografije iz arhive obitelji Ivčić i Croatia Recordsa (neke od njih prvi put se objavljuju) izdanje je opremljeno i s dva teksta, dvije bilješke o Tomislavu Ivčiću, čovjeku i pjevaču. Prvu, naslovljenu "Tvoj nježni glas uvijek nas prati", napisala je Kristina Ivčić i njen je pogled na Tomislava Ivčića neizbježno emotivniji, topliji, nježniji i otkriva nam Ivčića, skladatelja i pjevača, ali i obiteljskog čovjeka. "Volio je osluškivati ljude i svijet oko sebe, njegove mijene i potrebe. Kada je ljubio, pjevao je o djevojkama, kada je tražio utjehu u vjeri, skladao je pjesme o Bogu, nostalgiju za Zadrom liječio je stihovima posvećenim rodnom kraju, kada je trebalo braniti domovinu, ratovao je pjesmom."

Siniša Škarica svoju bilješku "Tomislav Ivčić ...I onda kad ne bude nas bilo" obogatio je faktima te napisao kronološki osvrt Ivčićeva uspjeha i zaključio: "Tomislav Ivčić, bez sumnje, blagoslovljen je darom pjesnika, a kaže se: kad pjesnik daje život svojim pjesmama, one mu uzvraćaju besmrtnošću."

Reklamu za izdanje "Sve moje ljubavi" pogledajte ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=6raTa9Tn6ik

Ovo četverostruko, luksuzno izdanje kupite u trgovinama Croatia Records i ostalim prodajnim mjestima ili online putem iTunes-a (http://itunes.apple.com/us/album/id668715491) ili web trgovine (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=742442).

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved