Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PRODAJI ZLATNA KOLEKCIJA MARJANE DERŽAJ
12.07.2013 U PRODAJI ZLATNA KOLEKCIJA MARJANE DERŽAJ
Pjevačica zabavne glazbe Marjana Deržaj (1936. - 2005.), dobila je svoju Zlatnu kolekciju urednika Siniše Škarice u izdanju Croatia Recordsa. Deržaj se na velikoj sceni pojavila 1958. godine u Opatiji, a kad je sredinom 90-ih godina objavila svoje posljednje izdanje, njezina je diskografija predstavljala jednu od najbogatijih u slovenskoj pop glazbi. Da je "Marjana nacionale" jedna od najpoštovanijih slovenskih ličnosti 20. stoljeća i prva dama slovenske zabavne glazbe pokazuju brojne ankete i glasovanja. 1996. godine primila je nagradu Viktor kao priznanje za životno djelo, a u ožujku ove godine časopis "Pilot" odabrao je njezinu "Poletnu noč" za najljepšu "slovensku popevku svih vremena". Upravo tom pjesmom, za koju je Dušan Velkaverh, slovenski tekstopisac i direktor glazbene produkcije RTV Slovenije, napisao da je "prva slovenska popevka koja je zasjenila sve tuđe uspješnice  i tako na zemoljopisnoj karti konačno ucrtala slovensku zabavnu glazbu", završava ova "Zlatna kolekcija" koja na dvostrukom CD-u broji čak 48 pjesama.

S pojavom i uspjehom Marjane Deržaj na raznim pozornicama, slovenska zabavna glazba dobila je svoje mjesto na glazbenoj karti. Sve je počelo u spomenutoj Opatiji s pjesmom "Vozi me vlak (v daljave)", a nastavilo se kroz desetljeća hitovima "Orion", "Zvezde padaju v noč" iako su joj gotovo cijelu karijeru popularnost "krale" Lola Novaković, Gabi Novak i Tereza Kesovija. Iako je gotovo polovina pjesama na Kolekciji inozemnog podrijetla, koje će potvrditi da je Deržaj mogla biti poput Barbre Streisand, Shirley Bassey ili Lize Minnelli, ovaj će nosač zvuka svakom pokloniku Marjaninog osebujnog vokala ili slovenske popevke biti od velikog značaja i vrijednosti.

Zlatnu kolekciju Marjane Deržaj kupite na: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=739781 ili https://itunes.apple.com/us/album/id663017272.

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved