Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
EDMUND ANDLER-BORIĆ - SISAČKA ORGULJAŠKA BAŠTINA
27.06.2013 EDMUND ANDLER-BORIĆ 'SISAČKA ORGULJAŠKA BAŠTINA'
Hrvatska orguljaška baština kroz stoljeća možda i nije osobito velika i za europske poglede značajna, ali je ipak iznimno vrijedna za nas i za vrijeme u kojem je nastala. U hrvatskom Zagorju, po franjevačkim samostanima djeluju anonimni skladatelji koji pišu kratke sonate, menuete, airove, pastorale i slično da bi obogatili tadašnju liturgiju, ni ne sluteći kakve su bisere 18. stoljeća ostavili nama danas. Osim anonimnih autora, Edmund Andler-Borić na albumu "Sisačka orguljaška baština" donosi djela Girolama Frescobaldija, Baldassarea Galuppija, Johanna Pachelbela, Jan Křtitela Kuchařa, Julija Bajamontija, Johanna Sebastiana Bacha, Felixa Mendelsona, Frane Paraća i Anđelka Klobućara. Od toccata, preko sonata, do koncerta i pastorala, Andler-Borić nas vodi kroz čudesni svijet orgulja.

Edmund Andler-Borić (Zadar, 1975.) diplomirao je klavir u klasi prof. Ide Gamulin, a orgulje u klasi prof. Ljerke Očić te magistrirao u klasi prof. Maria Penzara, sve na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršavao se u majstorskim klasama Jaroslava Tume, Pietera van Dijka i Daniela Rotha. Godine 1999. odnio je apsolutnu pobjedu na II. hrvatskom natjecanju orguljaša Franjo Dugan. Ističe se izvedbama virtuoznih skladbi iz razdoblja romantizma i suvremene glazbe. Osobito je aktivan kao solist o čemu govori nekoliko stotina održanih koncerata po Europi, Južnoafričkoj republici, sad-u i Rusiji što ga čini jednim od najistaknutijih mladih umjetnika orguljaša. Godine 2010. dobitnik je nagrade Franjo Dugan za poseban doprinos očuvanju i promociji orguljaške baštine. Osim što je gostovao na mnogim festivalima, pokretač je sličnih manifestacija u Hrvatskoj: ravnatelj je festivala “Orgulje Zagrebačke katedrale”, jedan je od pokretača, te ravnatelj međunarodnog orguljaškog festivala “Ars organi Sisciae” u Sisku, kao i festivala “Orgulje otoka Visa”. Kao solist nastupao je sa Simfonijskim orkestrom HRT-a te surađivao s dirigentima Nikšom Barezom i Pavlom Dešpaljem. Izdavačka kuća Croatia Records objavila mu je prvi solistički CD 2009. godine koji je i nagrađen hrvatskom diskografskom nagradom Porin 2010.

Album možete kupiti na: shop.crorec.hr (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=738000) i iTunes-ima (https://itunes.apple.com/us/album/id659702867)

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved