Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
TIME ZA SVA VREMENA - 40 GODINA NASTUPNOG ALBUMA TIMEOVACA
30.04.2012 'TIME' ZA SVA VREMENA - 40 GODINA NASTUPNOG ALBUMA TIMEOVACA
Croatia Records s ponosom obilježava 40 godina od izdavanja jednog od najcjenjenijih domaćih rock albuma - prvog, istoimenog albuma grupe Time, reizdanjem na CD formatu, uz popratni tekst Siniše Škarice. To je veliko priznanje prvom sastavu koji je označio put mnogim glazbenicima te svojim muziciranjem pokazao da je usporedba sa zapadnjačkim uzorima itekako moguća!
</br>
Urednik originalnog izdanja Pero Gotovac potrudio se objasniti važnost Timea tumačeći tada njihov glazbeni izraz kao suvremen; početkom sedamdesetih godina, osim grupe 220 i Drage Mlinarca, još nema domaćih rock LP-ja i Jugoton je projektu pristupio s oprezom i nesigurnošću u komercijalni uspjeh - prva naklada iznosila je svega 500 primjeraka!
Producent Vladimir Mihaljek Miha zajedno sa Dadom Topićem, bivšim pjevačem osječkih Dinamita i Korni grupe, okupio je ekipu redom vrhunskih glazbenika. Bili su to Vedran Božić, gitarist Robota, Wheels of Fire, Nautilusa, čak i B.P. Conventiona, iskusni orguljaš Tihomir Pop Asanović,
klavijaturist i flautist Brane Živković, poznati član Grupe 220, bubnjar Dinamita Ratko Divjak i njegov partner iz B. P. Conventiona, basist Mario Mavrin (u grupu je došao nakon odlaska originalnog basista Alberta Krasnića).
</br>
Bez najavnog singla, u proljeće 1972. ušli su u studio i u kratkom roku snimili pet pjesama ('Istina mašina', 'Pjesma no.3', 'Hegedupa upa', 'Kralj alkohol' i 'Za koji život treba da se rodim') tako da je Jugoton, zatečen snimljenim, prepustio Topiću da napravi omot albuma prema svojoj ideji. Danas, četiri desetljeća kasnije, pravi je užitak slušati ovaj antologijski album hrvatskoga i ex-yu rocka.
</br>
Grupa Time okupit će se 5. svibnja u Rijeci zbog jedinstvenog događaja u životu glazbenika; bit će im uručena diskografska nagrada Porin - za životno djelo! Još jednom, 'vrijeme je za Time'!  

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved