Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
MOSTAR SEVDAH REUNION OVE SRIJEDE U VELIKOM POGONU TVORNICE KULTURE
26.03.2012 MOSTAR SEVDAH REUNION OVE SRIJEDE U VELIKOM POGONU TVORNICE KULTURE
Nakon što su krajem studenog nastupili na manifestaciji Sevdah u Lisinskom, Mostar Sevdah Reunion se vraća u Zagreb samostalnim koncertom u velikom pogonu Tvornice kulture. S koncertom najavljujemo i novi singl "Anadolka", tradicionalnu pjesmu čije jazzy aranžmane potpisuje Mostar Sevdah Reunion.
</br>
Mostar Sevdah Reunion jedan je od najpoznatijih balkanskih etno sastava kojeg ujedinjuje ljubav prema sevdahu. Bend čine Ilijaz Delić (vokal), Nedeljko Kovačević - Nedžo (violina i vokal), Sead Avdić (bubnjevi i udaraljke), Mustafa Behmen - Mujo (gitara), Muris Varajić (gitara i vokal), Suad Pašić (klarinet i saksofon), Muhamed Pašić (bas gitara) i Nermin Drakovac (harmonika).
</br>
Svoj umjetnički izraz su pronašli u izvođenju i interpretaciji sevdalinki i romske muzike kroz suvremena aranžmanska rješenja. Prvi album "Mostar Sevdah Reunion" objavili su 1999. godine s glavnim vokalom Ilijazom Delićem i specijalnom gošćom na albumu, kraljicom romske muzike – Esmom Redžepovom. Album je doživio veliki uspjeh i očarao domaće i internacionalne slušatelje i kritičare. Iza sebe imaju 8 albuma, a zadnji “2010”, objavljen je prošle godine za Croatia Records.
</br>
Bend je nastupao diljem svijeta, a kao najdraže nastupe izdvajaju koncert u Londonu u dvorani Queen Elizabeth Hall, (2002 god.) kao i poziv da budu gosti B.B. Kinga na specijalnoj večeri “Blues Around the World” gdje su nastupali zajedno sa najvećim imenima bluesa, Van Morrisonom, Bill Wymanom, Keb Moom i Marva Wrightom. Nastupili su i na brojnim festivalima: amsterdamskom "Roots festivalu", belgijskom "Sfinks festivalu", njemačkom "Stimmen-Lorach", na “World Music Festivalu” u Španjolskoj, na prestižnom "Nica Jazz festivalu" pred više od 50.000 slušatelja i mnogim drugim. BBC ih je odabrao za snimanje svog dokumentarnog filma “The Bridge of Bosnian Blues ili Sevdah: The Bridge That Survived”.
</br>
Ako ste zainteresirani za intervju s bendom kontaktirajte nas na: davor.drezga@crorec.hr ili 091 211 56 20
</br>
Pjesmu "Anadolka" preuzmite na <a href="http://radio.crorec.hr">radio.crorec.hr</a>

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved