Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
DRAGO MLINAREC - NAJPRODAVANIJA KOLEKCIJA MEĐU KOLEKCIJAMA
06.02.2012 DRAGO MLINAREC - NAJPRODAVANIJA KOLEKCIJA MEĐU KOLEKCIJAMA
Kolekcija Drage Mlinarca objavljena krajem prošle godine ne prestaje dobivati pohvale glazbenih krtičara, a dokaz da su te pohvale potpuno opravdane je što je ova, nadasve vrijedna kolekcija od 8 CD-a jedno od najbolje prodavanih domaćih izdanja.

"Sjajan box set naslovljen "Kolekcija" u kojem se nalazi osam Mlinarčevih studijskih albuma baš kao i izvrsna knjižica s uobičajenim podacima o albumima i glazbenicima koji su na njima svirali te, ne baš uobičajeno, autobiografsko štivo bez kojeg će ubuduće biti nezamislivo svako pisanje o Dragecu i Grupi 220, prvorazredan su diskografski projekt. Drago Mlinarec i Grupa 220 pravi su začinjavci domaćeg rocka. Pionirski su krčili prtinu vodećim protagonistima takozvanog "drugog vala" i stvarali podlogu na kojoj će nastati Bijelo dugme - kao prvi veliki fenomen bivše federalne rock-scene, a kasnije i novi val. Uostalom, s Grupom 220 Mlinarec je potpisao prvi tadašnji jugoslavenski extended play, a za divno čudo na maloj vinilnoj ploči od 45 okretaja bio je "Osmijeh" te još tri autorske skladbe umjesto prepjeva. EP-ji "Osmijeh" i "Kad bi bio Petar Pan", koji je za njim slijedio, afirmirali su autorske skladbe i pretočile ih u nisku iznimnih hitova te apsolutno i na domaćim prostorima afirmirale ideju banda kao "kolektivnog kantautora"."
Zlatko Gall, Slobodna Dalmacija
</br>

"U "kutiji" je skupljeno osam samostalnih albuma i riječ je, bez sumnje, o jednom od najboljih diskografskih izdanja lani, koje daje prigodu za još jedan prolazak opusom koji je u samostalnoj karijeri ostavio Mlinarec. Kolike su Mlinarčeve zasluge govori i podatak da je nakon dolaska Vis-eva pionira elektrifikacije u šezdesetim godinama prošlog stoljeća (Siluete, iskre, Crveni koralji, Mi, Elipse i mnogi drugi), koji su "skidali" tuđe, inozemne pjesme s Radio Luxemburga, "zrakoprazan" prostor do dolaska druge generacije rokera u sedamdesetim godinama popunio upravo Mlinarec s Grupom 220, otvorivši autorski prostor za "neke nove klince" poslije. U svakom slučaju "Kolekcija" je odavno zaslužen, prijeko potreban dokument nastanka domaćeg rocka i poteza koje je pritom vukao Drago Mlinarec."
Hrvoje Horvat, Vjesnik
</br>

"Kolekciju" naručite na: <a href="http://shop.crorec.hr">shop.crorec.hr</a>

Kontakt: claudia@crorec.hr

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved