Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
IZVRSTAN NOVI ALBUM BLACK COFFEE MANEŠTRUN
14.11.2011 IZVRSTAN NOVI ALBUM BLACK COFFEE MANEŠTRUN
Novi studijski album Maneštrun (Minestrone - tal. juha s povrćem) skup je promišljanja o hrvatskoj kulturnoj baštini, mediteranskoj glazbi i mainstream jazzu koja su proteklih godina zaokupljali Black Coffee. Zlatko Gall za Slobodnu Dalmaciju piše o izuzetnom albumu "Maneštrun" čiji je rezultat čarobno (d)jelo:

"Temeljnim sastojcima – a to su u glazbenom smislu basist Renato Švorinić i bubnjar Jadran Dučić - Čićo, dodaju se različiti sastojci koji određuju konačan okus ovog drsko jednostavnog, no čarobnog jela. Zna li se da je spomenuti dvojac ostvario brojne uspjele suradnje s mnogim vertikalama domaće jazz-scene te inozemnom “braćom po oružju”, ovaj je najnoviji presjek onoga što je na „suradničkom planu“ Black Coffee radio posljednjih nekoliko sezona.
Znani kao sjajni instrumentalisti koji – jezikom reklame – prianjaju uz svaku podlogu, Renato i Čićo su ipak najviše određeni dvama glazbenim izvorištima: dakako, onim američkih izvanvremenih tradicionala na kojima se školuje baš svaki connoisseur jazza te, s druge strane, mediteranskim odnosno latinskim utjecajima. One prve nije teško prepoznati u maštovitim izvedbama standarda poput “Caravana”, “My Funny Valentine” i “Satin Doll” odsviranim zajedno s velikim Boškom Petrovićem te u suradnjama s pjevačicama Tammy McCann i Martine Thomas koje su “coolerski” odradile posao u “E se diomani” – s odličnim Švorinićevim aranžmanom te “Green Dolphin Street” i “Lush Life”.
Posebno je zanimljiva izvedba Martine Thomas u uvodnoj “Come Together” kojoj poseban ton daje Švorinićev bas i čudesan “groove” skladbe. Naravno, priča za sebe su sjajne kolaboracije Renata i Čiće s virtzuoznim talijanskim bandeonistom Danieleom di Bonaventurom. Za one koji nisu već upoznati sa zajedničkim radom (i albumom) di Bonaventure i Black Coffeeja posebna preporuka glasi: poslušajte njihovu “Zelenu granu s tugom žuta voća” – apsolutno najbolju
“reviziju” jednog od antologijskih brojeva Zdenka Runjića!"

Black Coffee je poznat po svojim suradnjama s mnogim domaćim i stranim glazbenicima, dobitnici su brojnih nagrada i Porina, a njihov Maneštrun oslobođen žanrovskih barijera pitki je jazz začinjen Mediteranom.

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved