Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
TRAŽI SE PRIJATELJ - ZLATKO TURKALJ TURKI I ELENA NAPEROTIĆ
24.03.2011 TRAŽI SE PRIJATELJ - ZLATKO TURKALJ TURKI I ELENA NAPEROTIĆ
ZLATKO TURKALJ TURKI I ELENA NAPEROTIĆ snimili su pjesmu i video spot za akciju „TRAŽI SE PRIJATELJI“
Autorice glazbene akcije "TRAŽI SE PRIJATELJ" (Stop nasilju!!!) su Ines Prajo i Arijana Kunštek. Riječ je o albumu na kojem dječje pjesme pjevaju djeca iz udruge Mali Veliki mikrofon uz goste kao što su Arsen Dedić, Vanna, Zlatko Turkalj, Danijela Trbović, Marko Tolja, Enis Bešlagić, Mladen Bodalec, Massimo i drugi. Album će uskoro biti na tržištu, a o albumu i projektu TRAŽI SE PRIJATELJ, Ines Prajo je rekla:

„Nakon što smo čuli vijest o nasilju nad Lukom Ritzom i tragično posljedicu tog besmislenog čina, Arijana i ja smo bile tako užasnute i deprimirane da smo odmah imale potrebu nešto učiniti, a kako je glazba medij kroz koji se najbolje možemo izraziti, nakon razgovora s Tihomirom Preradovićem donijeli smo odluku o snimanju CD-a, na kojem bi se progovorilo o toj temi. Djecu pjevače je odabrao Alan Poropat koji je voditelj Udruge Mali Veliki Mikrofon, s kojim i inače dobro surađujemo. Svjesni da u našoj zemlji, na žalost, ne postoji neko ozbiljnije zanimanje za dječju glazbu, odlučili smo uključiti osobe iz javnog života Hrvatske, na način da svatko od njih otpjeva po jednu pjesmu s djetetom, kako bi cijela ta ideja imala smisla, jer bez ozbiljnog angažiranja odraslih, ne može se postići ništa u edukaciji djece.

Svrha ovog CD-a i jeste neka, naša, mala  pomoć u podizanju svijesti o važnosti prihvaćanja razlika među ljudima,  toleranciji, nenasilju, međusobnom uvažavanju i onome čega je, na žalost u svijetu sve manje, osobito među mlađima PRIJATELJSTVU. Svi smo svjedoci strašne otuđenosti, nebrige, ravnodušnosti, pa i okrutnosti.

Ne vjerujem u takvu budućost i ne želim misliti kako bi djeci to trebalo biti normalno! Zbog toga smo i napravili ovaj CD, sa željom da dopre u sve vrtiće i osnovne škole, jer bojim se da teško možemo utjecati na starije adolescente , ali ako dotaknemo i jednog među njima, već smo uspjeli!!!

Tužna stvar je to da, od vremena kad smo krenuli raditi ovaj CD, prije tri godine, ubijena su još dva mladića u Rijeci, Aleksandar Abramov i Vitomir Jovičić ! I tko zna koliko ih je pretučenih ili psihički maltretiranih za koje niti ne znamo... Od toga se ne može i ne smije okrenuti glavu!

Budući da smo od početka CD nazvali TRAŽI SE PRIJATELJ, logično je bilo da baš ta pjesma bude i najavni singl albuma. Turki i Leni su ispali odličan pjevački par, zvuče zabavno, kao da se godinama znaju i pjevaju skupa. Slatko mi je što se u Turkiju probudio dječak Zlatko, onaj neki Petar Pan kojega svi skrivamo u sebi. Turki je od početka objeručke prihvatio cijelu ovu priču kao svoju i zapravo nam je neprocjenjiva njegova pomoć.

Sretni smo što su u spotu djeca  iz različitih "filmova", mali sportaši („Teakwondo klub Dubrava“) i mali glumci (Dječje dramsko kazalište Cerska), uspjeli prenijeti poruku pjesme, tako da smo baš zadovoljni. Vjerujemo da će to klinci prepoznati. Namijenjeno je njima. A ne bi bilo loše ni da se mi stariji malo okrenemo oko sebe i konačno otvorimo oči!“... rekla je Ines Prajo.

CD - Traži se prijatelj uskoro u prodaji.

Premijeru spota Traži se prijatelj pogledajte  u petak 25.03. na HTV-u  emisiji RITAM TJEDNA.


Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved