Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
JOSIPA LISAC I ADASTRA PROGLAŠENI ZA NAJBOLJE U EMISIJI TURKI PARTY
29.01.2010 JOSIPA LISAC I ADASTRA PROGLAŠENI ZA NAJBOLJE U EMISIJI TURKI PARTY
Tradicionalno emisija Turki Party 2. programa Hrvatskog radija nagradila je najuspješnije hrvatske glazbenike za prošlu godinu. Autor i voditelj emisije Zlatko Turkalj Turki pjevačicom godine proglasio je Josipu Lisac, a za grupu godine proglašena ja Adastra.
Ovogodišnja nagrada emisije TURKI PARTY imala je i naziv UMJETNICI UMJETNICIMA. Zlatko Turkalj je na taj način još jednom želio naglasiti vrijednost naše domaće glazbene scene, bez obzira na česta osporavanja. Ta teza koju Zlatko Turkalj već godinama provlači kroz svoj rad i pregnuće, a za što je dobio i prestižnu nagradu, ima svoje jake argumente na koje počesto i nažalost zaboravljaju oni koji bi, naprotiv, trebali učiniti puno više kako bi se domaća scena ne samo valorizirala, cijenila, producirala, već bi se na taj način osigurala i njena jednakovrijedna budućnost.
Na sreću, sve je veća i brojnija publika i ljudi iz struke koji ovu vrijednu Turkijevu inicijativu svesrdno podržavaju, pa su se tako njoj ove godine i svojim umjetničkim djelima pridružili umjetnici zadruge LIKUM s direktoricom Teom Bilić, i time uveličali ovaj izuzetan glazbeni događaj.

Za razliku od proteklih godina, Turki nije dobitnike nagrada prethodno obavijestio o tome zašto dolaze u emisiju, nego im je pripremio ugodno iznenađenje. Tako je pjevačica Josipa Lisac na dodjelu stigla s liječničkog pregleda i u polusatnom zanimljivom intervju odgovarala na pitanja Zlatka Turkalja o glazbi kao o umjetnosti, razlozima zašto je publika voli sve ove godine, te je li ikada razmišljala o odustajanju od glazbene karijere. U ugodnom razgovoru Josipa je iznenadila neobičnim odgovorom kako bi voljela poletjeti, na što je Turki odlučno reagirao kako na to ne pristaje i neka još dugo ne pomišlja na to. Dobro raspoložena Josipa, bila je vidno iznenađena kada je otkriven razlog dolaska u emisiju te kada joj je predana keramička svjetiljka autorice Valerije Polanec.
Adastra je proglašena grupom godine prvenstveno zbog niza koncerata, te glazbenog poziva STOP nasilju među mladima pod naslovom Svatko ima pravo na život. Pjevač grupe Jerko Marić primajući keramičku skulpturu Konj Helene Jarnjak Batur rekao je da će nagradu posebno čuvati, te kako je ona najbolji motiv da u 2010. budu još bolji i uspješniji u stvaranju albuma koji uskoro dolazi na tržište.
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved