Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
Nove Zlatne Kolekcije
25.11.2008 Ksenija Erker,
Dubrovački trubaduri i
Džo Maračić Maki

KSENIJA ERKER

Poznata zagrebačka pjevačica , Ksenija Erker objavila je dosad 8 LP-albuma, dvadesetak nekad popularnih singl-ploča i jedan kompilacijski, retrospektivni CD iz serije Zlatna kolekcija. Obzirom na njezin glazbenički dar i potencijal možda bi mogli reći i premalo. Završila je osnovnu i srednju glazbenu školu, potom diplomirala glazbeni odgoj na zagrebačkoj Pedagoškoj akademiji i šest godina bavila se glazbenom pedagogijom kao nastavnica i školski zborovođa. Ipak veći dio svoje glazbene karijere pjevala je prateće vokale i odrađivala studijske sinkronizacije što joj predstvaljalo podjednak užitak. Zlatna kolekcija, Ksenije Erker stoga predstavalja jedinstveno izdanje jer okuplja njene najveće hitove od počevši  od  Proljeće bez tebe  iz 1974. g. pa sve do 1991. g od kojih većinu  autorski potpisuje njen životni suputnik Hrvoje Hegedušić. Ukupno 38 hitova Ksenije Erker na Zlatnoj kolekciji nalaze se na tržištu od prošlog tjedna.


DUBROVAČKI TRUBADURI

Poznati dubrovački ansambl  nastao je još 1962.g.  pod ujtecajem susjedne talijanske canzone poglavito  slavnih talijanskih pjevača kao što su : Peppino Di Capri, Renato Carazone,  Adriano Celentano i prije svih vokalno instrumentanog kvarteta Marina Marinija. Prekretnica u njihovom radu bila je u pauzi  biranja Pjesme za Euroviziju u Beogradu.  U show programu izveli su  nekoliko svojih  pjesama, a publika i struka bili su oduševljeni mediteranskim štihom koji je obilježavao njihove pjesme.  1966. godine objavljuju svoj prvi extended play - "Serenada Dubrovniku", "Oj, djevojko, dušo moja", "Djevojko mlada" i "Trubadurska Serenada". Već iduće godine 1967. na  Splitskom festivalu ostat će nezaboravna njihova  pjesma "Luda mladost" . Nižu se hitovi Jedan dan na izboru Pjesme Eurovizije 1968. g. te evergreena Dalmatinski Lero kojeg su izveli iste godine na Splitskom festivalu. Dubrovački trubaduri na čelu s svojim voditeljem, Đelom Jusićem i nakon trideset godina još uvijek nas istinski oduševljavaju svojim starim i novim skladbama,a to je  najpoduzdaniji dokaz da ovaj ansambl i djela njegova skladatelja, postaju pravim evergreenima pop glazbe zahvaljujući zvucima što ih duboko vežu s tradicijom njihova rodnog grada.  Na ovoj dvostrukoj kompilaciji Drubrovačkih trubadura okupljeno je njihovih 40 uspješnica u razdoblju od 1970. pa do 1980. g.


DŽO MARAČIĆ MAKI

U ediciju Zlatna kolekcija uvršten je i jedan od najpoznatijih pjevača zabavne glazbe 70-ih Džo Maračić Maki. Njegova suradnja s pak jednim od naših najboljih skladatelja, Đorđem Novkovićem bila je produktivna i vrlo uspješna. Hitovi poput Doviđenja, Srce ti je kamen, Zlato moje, Srce moje i tvoje u ljubavi stoje i brojni drugi čine diskografiju Džoa Maračića Makija nezaobilaznom. Ukupno 45 uspješnica nalazi se na dvostrukoj zlatnoj kolekciji uključujući i recentne poput Pozdravi je prijatelju koju je snimio u duetu s Duškom Lokinom 2006. g.


Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved