Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ZLATNA KOLEKCIJA ALEN SLAVICA
20.06.2008 ZLATNA KOLEKCIJA ALEN SLAVICA
Zlatna kolekcija Alena Slavice donosi presjek njegove 25-godišnje karijere na kojoj je okupio svoje najveće uspješnice, skladbe koje se i danas rado slušaju i emitiraju u eterima radio postaja. Tako su na ovoj dvostrukoj kompilaciji svoje mjesto pronašle skladbe « Dao sam ti dušu», « S tobom našao sam sreću», «Ispod tvog jastuka», «Snježana», «Pod krilima neba», «Ti si moja sretna zvijezda», «Vojnička tuga je velika», «Masline», «Naučit ću živit'».

Svoju karijeru je započeo sa 16 godina kada objavljuje svoj prvi album u suradnji s kompozitorom Đelom Jusićem. Uspješna je bila i njegova suradnja s Đorđem Novkovićem s kojim je snimio 6 albuma. Upravo je ta suradnja odredila njegov glazbeni pravac za koji Alen kaže da je spoj pop-rock melodije i mediteranskog zvuka.

Odlaskom u SAD pjeva uglavnom za naše iseljenike, posvećuje se autorskom radu i tu nastaju njegova tri zadnja albuma za koje je uglavnom sam napisao glazbu i stihove. Svoj uspješan povratak na hrvatsku glazbenu scenu najavio je nastupom na festivalu Dalmatinske šansone u Šibeniku 2006. godine pjesmom «Masline» koju je otpjevao s Miroslavom Tadićem na gitari, a koja je postala jedna od najemitiranijih skladbi te godine.

Glazbenu karijeru Alen Slavica vezao je i uz brojne festivalske pozornice, ponajprije uz Splitski festival, festival Dalmatinske šansone u Šibeniku, World friends festival – San Diego i mnoge druge. Svoje dobro poznate hitove koje je okupio na ovoj Zlatnoj kolekciji će publici predstaviti na jesen kada organizira turneju po kazalištima u Hrvatskoj.


O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved