Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ZLATNA KOLEKCIJA DRAŽEN ŽANKO
21.05.2008 ZLATNA KOLEKCIJA DRAŽEN ŽANKO
Pjevač zabavne glazbe Dražen Žanko najvećem je auditoriju slušatelja poznat po prekrasnoj domoljubnoj pjesmi “Od stoljeća sedmog” koju je skladao 1990. godine, na iznimno nadahnut tekst Ive Cvitića, a koja je obilježila jedno vrijeme i ostala zapamčena kao jedna od najljepših pjesama nastala u to ratno vrijeme.

Iako je spomenuta pjesma, na neki način, obilježila cjelokupnu karijeru Dražena Žanka, tijekom gotovo 30-godišnje karijere ovog umjetnika nastalo je niz lijepih pjesama koje su danas okupljene na jednom mjestu – Zlatnoj kolekciji koja donosi 44 skladbe. Rođeni Sinjanin u svojim je pjesmama, koje većinom autorski potpisuje sam, velikima dijelom opjevao svoj rodni kraj, dolinu rijeke Cetine i ljude toga podneblja.

Tako su na ovoj dvostrukoj kompilaciji svoje mjesto pronašle skladbe “Cetina”, “Oj, joj vlaju moj”, “Zagora me rodila”, “Kad se čovik ovdi rodi”, “S kolina na kolino”. Svoju glazbenu karijeru Dražen Žanko vezao je i uz brojne festivalske pozornice, ponajprije uz Splitski festival, te uz festival Dalmatinske šansone u Šibeniku. Sa tih festivala na kompilaciju su uvrštene pjesme “A bukara kruži”, “Sva nam je ljubav bila uzalud”, “Maslina”, “Suze”, “Piz o jubavi”, “Ne bojim se neverina”, “Ma ne soli more”.

Tu je i pjesma koju je za Žanka napisao Arsen Dedić “Na svom putu” sa njegovog posljednjeg studijskog albuma koji je u izdanju Croatia Records Žanko objavio prije dvije godine, a sa kojeg su na kompilaciju uvrštene i pjesme “Moja Marija”, “Volim Zagreb”, “Sjetiš li se bar na tren”, “Lomiš me ka suvu granu”. Tijekom karijere Dražen Žanko ostvario je i nekoliko uspješnih glazbenih suradnju, odnosno dueta, koji su i danas rado slušani, a riječ je ponajprije o pjesmama “Sinju grade” koju pjeva u duetu s Vinkom Cocom, zatim skladba “Prvi put osjećam” koju su Dražen Žanko i Zorica Kondža otpjevali na Zagrebfestu 1985. godine, te još jedan duet sa Splitskog festivala iz 1990. godine, pjesma “Za nas” koju pjeva sa Vesnom Ivić.

Uz upravo izašlu Zlatnu kolekciju Dražen Žanko planira ove godine objaviti i novi nosač zvuka sa potpuno novim pjesmama iz svog repertoara, a na njemu će se naći i skladba “Pričaj mi” s kojom se predstavlja na ovogodišnjem radijskom festivalu. Dražen Žanko poznat je i kao skladatelj, te tekstopisac mnogih pjesama za druge hrvatske izvođače poput Tereze Kesovije, Borisa Ćire Gašparca, Klapa “More”, “Maslina” i “Dalmati”, Đorđija Peruzovića, Jadrana Dogana.


O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved