Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
KLAPA BONACA - ZLATNA KOLEKCIJA
06.05.2008 KLAPA BONACA - ZLATNA KOLEKCIJA
Šibenska klapa Bonaca u 28 je godina svog postojanja prešla put od klasične klape do mediteranskog ansambla. Za svoju matičnu kuću Croatia Records snimili su 11 albuma među kojima su i “Noći u Dalmaciji”, “Moja Stranka”, “Dalmacijo slušaj ovo”, “Di zvizda padne”, “Bonaca u duši” i mnoge druge.

Klapa Bonaca službeno je predstavljala Hrvatsku na europskim festivalima pop i folk glazbe na Malti i Korzici, te nastupala na raznim domaćim festivalima. Kolekciju otvara pjesma “Tvoje je oko ka more duboko”, koju je Klapa Bonaca izvela na ovogodišnjoj Dori u duetu sa opernom pjevačicom Nerom Gojanović, te postigla zapažen uspjeh. Pjevači iz Šibenika osvajali su nagrade na gotovo svim festivalima dalmatinske provenijencije, pa i Festivalu zabavne glazbe Split za pjesmu „Zemljo mora, maslina i soli“. Na Prokurativama su izveli i sjajnu pjesmu „Noći u Dalmaciji“, a ljubitelji dalmatinske pjesme pamte ih po skladbama „Dalmacijo, slušaj ovo“, „Nije jedan, već su pala oba“, „Di zvizda padne“, „Ludo more“ i dr.

Suradnja s Nerom Gojanović započela je prije tri godine i u tom su periodu nastale neke od najljepših pjesama dalmatinske šansone, poput skladbe “Dvi izgubljene duše”, koja je također našla svoje mjesto na ovoj kompilaciji. Kompilacija koja donosi 40 pjesama obuhvatila je i duete sa Jasnom Zlokić (“More sinje”), Arsenom Dedićem (“Juća pored mora”), Ivom Pattierom (“Suza je slana”, “Kolijevko modra” i “Marija, oprosti mi”), Sanjom Erceg-Vrekalo (“Di zvizda padne”) i Oliverom Jakovčevim (“Šibeniče, prijatelju”).

Klapa Bonaca je prva dalmatinska klapa koju je u posebnu audijenciju prije 20 godina primio Sveti otac Ivan Pavao II. U povodu 25-e obljetnice Bonacu je primio, među ostalim, i predsjednik Republike Hrvatske gospodin Stjepan Mesić, a dobili su i dva značajna priznanja: Plaketu za 25 godina uspješnog promoviranja dalmatinske pisme i šansone, dok je njihov voditelj Ivo Mikuličin dobio Omišku stinu za 35 godina plodne suradnje s Festivalom dalmatinskih klapa u Omišu, te nagradu grada Šibenika.

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved