Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
BLACK COFFEE I KLAPA MENDULA "PIRIJA"
05.08.2007 BLACK COFFEE I KLAPA MENDULA "PIRIJA"
Poznati splitski jazz sastav Black Coffiee i ženska klapa Mendula pokrenuli su 2002. godine projekt pod nazivom Glasovi Dalmacije. Tim projektom grupa pokušava reafirmirati staru zaboravljenu dalmatinsku pjesmu, interpretirajući je u izvornom obliku uz korištenje elemenata jazz glazbe i World music pokreta. U sklopu ovog projekta objavljen je zajednički album “Pirija”, koji donosi 11 kompozicija, uglavnom  narodnih poput “Lipe li su Zadarske divojke”, “Evo sam ti doša”, “Golubice”, “Projden kroz pasike” i druge. Na albumu su i pjesma Arsena Dedića “Zaludu si me svitovala mati”, te pjesma koju je na stihove Tina Ujevića uglazbio Zdenko Runjić “Zelenu granu s tugom žuta voća”.
Prvi album u okviru ovog projekta pod nazivom “Krijanca” Croatia Records objavila je 2004. godine, a na tom albumu sudjelovale su Klapa Mendula i Klapa Zadranke. Album na kojem su se našle skladbe hrvatskih autora Ljube Stipišića, Zvonka Kerana i Zdenka Runjića, doživio je velik uspjeh i pozitivne kritike kako u našoj zemlji tako i u inozemstvu i to prvenstveno zbog svoje autentičnosti i originalnosti, te samim time i neusporedivosti sa bilo čime. Ovaj spoj jazza i dalmatinske glazbe promoviran je u Pescari na Jazz for Peace festivalu, na festivalu Alpe-adria u Mariboru, te na Chieti jazz festivalu u Austriji. Najbolja potvrda autentičnosti i kvalitete ovog projekta stigla je u vidu Porina, najcjenjenije diskografske nagrade kod nas, jer je album 2004. godine osvojio dva Porina, za najbolju jazz izvedbu (skladba “Oj more duboko”) i najbolju instrumentalnu izvedbu (skladba “Tempera”).
Black Coffee poznati je splitski jazz sastav koji djeluje od 1993. godine. Okosnicu sastava čini ritam sekcija basist Renato Švorinić i bubnjar Jadran Dučić Čićo. Priv album objavili su 1996. Godine “Black Coffiee” s jazz standardima u mainstream stilu na kojem su gostovali Oliver i Gibonni, čim je grupa naglasila vezu s dalmatinskom tradicionalnom glazbom. 1997. godine osvojili su Porina za najbolju jazz izvedbu skladbe "Night and day" u suradnji s Oliverom. Album “Pirija” sedmi je projekt ovog jazz sastava, a s obzirom na uspjeh “Krijance” vjerujemo da će i ovaj novi uradak postići zapažen uspjeh i interes javnosti.

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved