Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
KLAPA MIRAKUL - PIVAJUĆI KAMENU I DRAČI
13.07.2007 KLAPA MIRAKUL - PIVAJUĆI KAMENU I DRAČI
Croatia Records predstavlja prvi album klape Mirakul iz Vrpolja pod nazivom “Pivajući kamenu i drači...”. Riječ je o mješovitoj klapi formiranoj 2004. Godine u Vrpolju kod Šibenika. Klapu su osnovali mladi momci i djevojke, ljubitelji tradicionalne dalmatinske pjesme, koji ih izvode kako uz pratnju gitare, mandolina, tako i na “a capella” način. Mješovita klapa specifičnog i prepoznatljivog i rado slušanog “timbra”.

  


Album “Pivajući kamenu i drači...” sadrži 13 obrada najpoznatijih klapskih i dalmatinskih pjesama, poput “Da te mogu pismom zvati”, “Vilo moja”, “Oči boje lavande”, “Ćaćine riči”, “Ludo more”, “Croatio, iz duše te ljubim”. Zašto su se odlučili na ovakav projekat, voditelj klape Krešimir Petković, kao razlog navodi mogućnost što bolje promocije klape koje još uvijek nije poznata u klapskom okruženju.

“Slušali smo na neki način i glas naroda, ono što se ljudima sviđa i što rado slušaju, pa smo u tom pogledu odlučili objaviti te pjesme u našoj izvedbi. Nadamo se da ćemo uskoro imati i vlastiti proizvod, no o tome je još rano govoriti jer smo tek u fazi pronalaženja tekstova za vlastite pjesme”, ističe Petković.


U moru ženskih i muških klapa, vi ste se ipak odlučili na kombinaciju i postali mješovita klapa, kako je do toga došlo?
“Vrpolje nije veliko mjesto, a s obzirom da smo bili u situaciji da su članovi klape na određen način vezani, a opet lijepo pjevaju, pomislili smo, zašto ne? Osim toga, u zadnje vrijeme mješovite klape su vrlo dobro prihvaćene, mogu čak reći da su na neki način ‘in’.”


Klapa Mirakul u svojoj karijeri još nema velikih nastupa, nagrada, to razdoblje je tek pred njima. Pred njima je radno ljeto, brojni nastupi u Šibeniku, Primoštenu, Pakoštanima, Biogradu i ostalim mjestima na jadranskoj obali. Na tradicionalnom Festivalu klapa u Omišu još nisu nastupili, jer kako kaže voditelj klape, još nemaju dovoljno iskustva za tako velik korak. “Još nam je potrebno određeno iskustvo da bismo se pojavili na jednom takvom festivalu, koji udjeno ima i natjecateljski karakter. Ali možda dogodine i tamo zapjevamo”, zaključio je Petković.

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved