Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
GABI NOVAK - ZLATNA KOLEKCIJA u prodaji
21.02.2006 GABI NOVAK - ZLATNA KOLEKCIJA u prodaji
Gabi Novak je nezobilazno ime u povijesti hrvatske glazbe. Nedavno je odličnim koncertom, zatvorenog tipa proslavila 50 godina svoje pjevačke karijere.
Gabi iza sebe ima pregršt osvojenih nagrada i priznanja pa iako je 50 godina karijere za mnoge nedostižan san, Gabi Novak ima svega osam albuma. Razlog tomu je što je Gabi između obitelji i karijere odabrala ovo prvo. Ipak kao supruga Arsena Dedića , a poslije i vrlo uspješnog sina Matije Dedića nije mogla pobjeći od glazbe.
Zlatna kolekcija Gabi Novak sadrži njene najbolje pjesme koje obuhvaćaju razdoblje od 1958. i njezinog prvog hita Sretan put  iz filma H-8 g. pa sve do pjesme Ni ti, ni ja  u kojoj gostuje Matija Dedić. Iz  2002. g. na kompilaciji se također nalazi i nekoliko festivalskih uspješnica,  Vino i gitare, Gazi, dragi srce moje iz 70-ih , te Otok, Nada i Hrabri ljudi iz 80-ih.
Najradije je pjevala pjesme koje je za nju napisao Arsen Dedić, poput On me voli na svoj način, Tebe volim drukčije, Kuća za ptice i mnoge druge, ali i drugi autori poput Kemala Montena i Đorđa Novkovića napisali su za nju neke od nezaboravnih pjesama: Što je ljubav, Pamtim samo dane, Živim u snu i mnoge druge.
Ipak pjesma koja doslovno opisuje Gabi Novak je Za mene je sreća  koju je 2002. g. otpjevala u duetu s Majom Vučić, a upravo ta godina bila joj je naklonjena i u njoj je nagrađena Porinom za najbolju žensku vokalnu izvedbu, a snimila je i novi album Pjesma je moj život.

Gabi Novak istinsku damu naše glazbe možda najbolje opisuje poznati hrvatski pjesnik Zvonimir Golob:
Ona bez sumnje pripada interpretatorima koji su u velikoj mjeri autori pjesama koje pjevaju. Samo je tako  moguće objasniti postojanost njenog mjesta na vrhu i među najboljima.

Za kraj poslužit ćemo se  i riječima Veselka Tenžere:
Gledajući unatrag , od prvih pjesmica do posljednjih ostvarenja , pjevanje Gabi Novak osjećamo kao blistavu nit u kulturi naše estrade, očekujući od ove pune zrelosti nove svetkovine pjevanja.

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved