Croatia Records
Banner

Ultimate Collection

THE ULTIMATE COLLECTION

Kolekcija pod nazivom THE ULTIMATE COLLECTION donosi presjek rada najistaknutijih rock grupa koje su kroz više od četiri desetljeća ostavile dubok trag na hrvatskoj, te sceni bivše države, izdavačka kuća Croatia Records, na još će jedan način obilježava šesto desetljeće postojanja. Kolekcija obugvaća dvanaest dvostrukih CD izdanja – Azra, Bijelo dugme, Crvena Jabuka, Crveni koralji, Dado Topić i Time, Daleka obala, Divlje jagode, Drago Mlinarec i Grupa 220, Haustor, Jurica Pađen i Aerodrom, Plavi orkestar, Psihomodo pop. The Ultimate Collection medijski pokriva Otvoreni radio.
 

Sva izdanja "The Ultimate Collection" možete digitalno preuzeti na Fonoteci:

 

 

CRVENA JABUKA - THE ULTIMATE COLLECTION

PO PRVI PUT NA 2 CD-a NAJVEĆI HITOVI GRUPE CRVENA JABUKA
Dirlija, Bježi kišo s prozora, Zovu nas ulica, Sviđa mi se ova stvar, Ima nešto od srca do srca, To mi radi, nekako s proljeća, Tamo gdje ljubav počinje... (popis pjesama)

Crvena jabuka - Oči boje srne

Kupi: Croatia Records Webshop iTunes download Cedeterija download Tportal Fonoteka download Ring /Realtonovi

Glazbeni opus Crvene jabuke ovog se puta zaustavio na 40 pjesama iz bogate riznice sarajevske grupe koju i danas jednakim žarom slušaju sve generacije kao što je to bilo i u vrijeme kada je grupa nastala. Hitovi poput “Dirlija”, “Bježi kišo s prozora”, “To mi radi”, “Nekako s proljeća”, “Stižu me sjećanja”, “Tvoga srca vrata”, “Tugo nesrećo”, “Zovu nas ulice”, “Riznice sjećanja”, “Svijet je lopta šarena”, “Dobro neka svira” uvijek su rado slušani, pa je grupa Crvena jabuka na neki način konstanta domaće estrade čije su pjesme jednako zanimljive danas kao i u vrijeme kada su nastale sredinom 80-tih godina. Grupa je osnovana 1985. godine u Sarajevu kao dio “new primitives” pokreta koji je vladao početkom 80-tih godina, a do današnjih dana objavili su jedanaest studijskih albuma, tri koncertna izdanja i četiri kompilacije svojih hitova. Kada je riječ o Crvenoj jabuci uvijek je teško odabrati pjesme koje će popuniti kompilaciju, s obzirom da su svi njihovi albumi obilovali hitovima i pjesmama koje su dana danas jednako vrćene kao i tijekom osamdesetih kada su nastajale. Uz prepoznatljiv glas Dražena Žerića i ljubavnu notu koja se provlači kroz gotovo sve njihove stihove Crvena jabuka oduvijek je bila bend kojeg su mnogi smatrali najromantičnijim glazbenim sastavom u zemlji.


CRVENI KORALJI - THE ULTIMATE COLLECTION

PO PRVI PUT NA 2 CD-a NAJVEĆI HITOVI GRUPE CRVENI KORALJI
Kad bih bio drvosječa, Mnogo značiš za moj život draga, Mirjana, Pogrešan broj, Johnny Guitar, Perfidia, Nikad nisam imao ništa, crvene ruže, Peggy sue... (popis pjesama)

Crveni Koralji - Mramor, kamen i željezo

Kupi: Croatia Records Webshop iTunes download Cedeterija download Tportal Fonoteka download Ring /Realtonovi

Zagrebački rock sastav “Crveni koralji” svoje je zvijezdane trenutke doživio tijekom šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada su sve njihove ploče prodane su u srebrnim i zlatnim nakladama. Prvu ploču objavili su 1963. godine, a pjesma “Rekla si: volimo se” postala je udarni hit, te je prodana u 100 tisuća primjeraka. Dečki su palili i žarili po plesnjacima diljem Zagreba, a obožavateljice su im slale preko 10 tisuća pisama svakog mjeseca. Upravo su u tom desetljeću velike slave Koralji proglašeni najomiljenijom grupom u državi. Tako publika i danas pamti velike hitove poput “Napuljska gitara”, “Mirjana”, “Ne pitajte za nju”, “Kad bi bio drvosječa”, “Mnogo značiš za moj život draga” i druge koje su okupljene na ovoj kompilaciji koja donosi 42 pjesme popularne grupe i njezinog frontmena Borisa Babarovića. Tijekom karijere Crveni koralji ostvarili su i brojne suradnje s drugim izvođačima, pa su na kompilaciju kao bonus track uvrštene pjesme koje Koralji izvode sa Gabi Novak, Mišom Kovačem, Ivicom Šerfezijem, Mattom Collinsom i Zvonkom Špišićem. Iako je euforija koja je vladala šezdesetih odavno nestala, Crveni koralji i dalje sviraju svojoj vjernoj publici. Tako će vjerojatno biti i dalje, sve dok kod Barbe i ostalih bude volje i želje za stajanjem na bini i sviranjem starog dobrog rock’n’rolla, ali i sve dok bude onih koji će se prisjećati nekih svojih uspomena, ljubavi ili rastanaka koje su proživjeli uz pjesme Crvenih koralja.


DALEKA OBALA - THE ULTIMATE COLLECTION

PO PRVI PUT NA 2 CD-a NAJVEĆI HITOVI GRUPE DALEKA OBALA
Tonka, Od mora do mora, Sa' mi je ža', Sušac blues, Morska vila, di si ti, Ruzinavi brod, Četrnaest palmi, Roza, daleka obala, Nema te, Ovo nije moje vrijeme, 80e... (popis pjesama)

Kupi: Croatia Records Webshop iTunes download Cedeterija download Tportal Fonoteka download Ring /Realtonovi

Ultimate kolekcija splitskog sastava “Daleka obala” donosi 46 pjesama koje su ostavile neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni. Jedna od najzanimljivijih grupa svoju je veliku popularnost gradila na originalnim tekstovima i performansu frontmena Marijana Bana, koji je cijeloj priči dao posabn ton i naboj, po čemu se Obala oduvijek razlikovala od drugih bendova. Grupa je osnovana 1998. godine, a djelovala je do 2002. i u tom je periodu u svoj glazbeni opus ugradila pet albuma, koji su nosili hit do hita. Zasigurno svi pamte njihove početke s pjesmama “Roza” i “Tonka”, a potom i nezaobilaznih uspješnica koje su lako i brzo ulazile u uho: “Četrnaest palmi”, “Daleka obala”, “U autobusu”, “Od mora do mora”, “Noć je prekrasna”, “Ona zbori”, “Di si ti”, “Marica”, “Valovi”, “Mrlje”, “Sušac blues”, “Morska vila”, “Ruzinavi brod”, “80e”. Sve te pjesme pronašle su svoje mjesto na kompilaciji koja će zasigurno biti odličan poklon svim ljubiteljima glazbe koju je izvodila Daleka obala. Da se grupa nije sporazumno razišla, ove bi godine proslavili dvadesetu obljetnicu postojanja, no dečki su odlučili krenuti drugačijim putevima, pa su Zoran Ukić i Boris Hrepić osnovali sastav “The obala” koji je u međuvremenu objavio dva albuma, dok je Marijan Ban nastavio karijeru sa novim pratećim bendom pod nazivom “Marijan Ban i ostali”.


DIVLJE JAGODE - THE ULTIMATE COLLECTION

PO PRVI PUT NA 2 CD-a NAJVEĆI HITOVI GRUPE DALEKA OBALA
Krivo je more, Jedina moja, Motori, Autostop, Sve iz inata, Ne želiš kraj, Šejla, Čarobnjaci, Zauvijek tvoj, Marija, Let na drugi svijet, Sto vjekova... (popis pjesama)

Kupi: Croatia Records Webshop iTunes download Cedeterija download Tportal Fonoteka download Ring /Realtonovi

Rock skupina “Divlje jagode” jedan je od najpoznatijih sastava iz Bosne i Hercegovine koji je svoju veliku popularnost stekla 1978. godine nakon prvog albuma koji je nosio ime prema grupi “Divlje jagode”. Riječ je o još jednom sastavu s područja bivše države koji ove godine slavi 30-tu obljetnicu postojanja grupe kroz koju je prošao velik broj glazbenika i pjevača. Osnivač i idejni začetnik grupe je poznati virtuoz na gitari Zele Lipovača, koji je kroz cijelo ovo vrijeme jedina konstanta grupe i autor gotovo svih pjesama koej su proslavile ovaj sastav. Tijekom dugogodišnje karijere grupa je objavila jedanaest albuma, jedan album najvećih hitova i prije dvije godine box set sa reizdanjem svih 12 albuma. Ultimativna kolekcija donosi 38 pjesama grupe kroz koju su prošli mnogi odlični vokali domaće estrade poput Zlatana Stipišića Gibonnijia, Mladena Vojičića Tife, Alena Islamovića, Pere Galića, a koja se proslavila hitovima: “Krivo je more”, “Motori”, “Jedina moja”, “Čarobnjaci”, “Ne želiš kraj”, “Konji”, “Zvijezda sjevera”, “Marija”.


HAUSTOR - THE ULTIMATE COLLECTION

PO PRVI PUT NA 2 CD-a NAJVEĆI HITOVI GRUPE HAUSTOR
Moja prva ljubav, Ena, radio, 60-65, Radnička klasa odlazi u raj, Neobičan dan, Treći svijet, Šejn, Šal od svile, Ula-ulala, Uzalud pitaš, Tajni grad, samo na čas... (popis pjesama)

Haustor - Moja prva ljubav

Kupi: Croatia Records Webshop iTunes download Cedeterija download Tportal Fonoteka download Ring /Realtonovi

Zagrebački novovalni glazbeni sastav Haustor osnovan je 1979. godine, a prestao je postojati 1990. Korijeni grupe sežu u sastav Komuna, koju su radi neformalnih sviraka 1977 g. osnovali Darko Rundek i Srđan Sacher. Sam je Haustor stvoren dvije godine kasnije. Upravo uoći 30-te obljetnice osnutka grupe objavljena je njihova kompilacija koja donosi 25 pjesama iz glazbenog opusa Rundeka i Sachera. Riječ je o sastavu za koji mnogi oduvijek tvrde da je bio drugačiji u odnosu na druge, jer nikoga nisu oponašali, a dečki iz benda jednostavno su smatrali da se drugi trebaju mjeriti prema njima, a ne obrnuto. Zato su oduvijek bili na neki način postrani na glazbenoj sceni, iako su svi jahali na istom valu. Njihov prvi singl “Moja prva ljubav” bila je udarna pjesma gotovo svih radijskih postaja. Uslijedile su skladbe “Radio”, “Crni žbir”, “Zima”, “Radnička klasa odlazi u raj”, “Treći svijet”, “Skriven iza lažnih imena”. Uz spomenute hitove, kompilacija donosi pjesme “Bolero”, “Ena”, “Šal od svile”, “Tajni grad”.


JURICA PAĐEN & AERODROM - THE ULTIMATE COLLECTION

PO PRVI PUT NA 2 CD-a NAJVEĆI HITOVI JURICE PAĐENA I GRUPE AERODROM
Kad misli mi vrludaju, Stavi pravu stvar, Digni me visoko, Obična ljubavna pjesma, 24 sata, Fratello, Što si u kavu stavila, Nabujale strasti, Suzama, Blues sa granice... (popis pjesama)

Jurica Pađen & Aerodrom - Što Si U Kavu Stavila

Kupi: Croatia Records Webshop iTunes download Cedeterija download Tportal Fonoteka download Ring /Realtonovi

Zagrebački rock sastav Aerodrom nedavno je promovirao svoj posljednji glazbeni uradak, novi studijski album “Rock @ roll” koji su u izdanju izdavačke kuće Croatia Records objavili u prosincu prošle godine, a ovu slavljeničku godinu u kojoj grupa slavi 30 godina karijere, obilježili su i izlaskom dvostruke kompilacije pod nazivom Ultimativna kolekcija. Kompilacija koja je pred nama donosi najveće hitove grupe Aerodrom iz 80-tih godina prošlog stoljeća kada je grupa zabilježila svoje najveće uspjehe. Njihov opus seže i u 1979. godinu pa su i iz tog perioda na kompilaciju uvrštene tri pjesme, a kompilaciju su upotpunili i hitovi koje je frontmen grupe Jurica Pađen otpjevao i tijekom devedesetih, kada je osnovao grupu “Pađen bend”, među kojima su pjesme “Što si u kavu stavila”, “Divljakuša”, “Otkazani let”, “Hamburger city”, te nekoliko skladbi s njegovog solističkog albuma “Žicanje”. Na kompilaciji se ukupno nalazi 39 pjesama, a među najpoznatijim hitovima grupe svakako su pjesme “24 sata”, “Obična ljubavna pjesma”, “Fratello”, “Kad misli mi vrludaju”, “Tvoje lice”, “Stavi pravu stvar”, “A do Splita 5” i druge.


AZRA - THE ULTIMATE COLLECTION

PO PRVI PUT NA 2 CD-a NAJVEĆI HITOVI GRUPE AZRA
A, šta da radim, Krvava Meri, Užas je moja furka, Sunčana strana ulice,  Ravno do dna, Obrati pažnju na posljednju stvar, Ako znaš bilo što,  Nemir i Strast, Klinček Stoji Pod Oblokom, Mamice su štukle pekli... (popis pjesama)

 

Intervju: Jurica Pađen, Azra

Azra - A šta da radim

 

Zacijelo najatraktivnije izdanje ove kolekcije biti će dvostruki CD zagrebačkog rock sastava Azra, sa 46 snimaka. Kult Branimira Đonija Štulića i nakon godina izolacije nije nestao, štoviše pustio je još dublje korijene, a kompilacija predstavlja presjek svih osam studijskih albuma i dva live albuma Azre, uz dodatak izbora s kompilacije “Singl ploče 1979. – 1982.”.


BIJELO DUGME - THE ULTIMATE COLLECTION

PO PRVI PUT NA 2 CD-a NAJVEĆI HITOVI GRUPE BIJELO DUGME
Ima neka tajna veza, Top, Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac, Loše vino, Sanjao sam noćas da te nemam, Na zadnjem sjedištu moga auta, Bitanga i princeza, Doživjeti stotu, Lipe cvatu, Nakon svih ovih godina... (popis pjesama)

 

  Bijelo Dugme - Ako Možeš zaboravi

 

Bijelo dugme je svojom pojavom na glazbenoj sceni silovito i temeljno preokrenulo percepciju rock glazbe na razini masovnog fenomena i tržišnih odnosa unutar diskografske industrije. Najveći dio ovog izdanja odnosi se na opus grupe iz perioda 1974.-1983. kao svojevrsni mix singl ploča i velikih rock balada, a životopis Bijelog dugmeta nakon odlaska Željka Bebeka upotpunjen je dvama snimakama na kraju svakog diska “Lipe cvatu” i “Hajdemo u planine”, odnosno “Ružica si bila” i “Nakon svih ovih godina” sa zadnja tri studijska albuma.


DRAGO MLINAREC I GRUPA 220 - THE ULTIMATE COLLECTION

PO PRVI PUT NA 2 CD-a NAJVEĆI HITOVI DRAGO MLINAREC & GRUPA 220
Osmijeh, Kad bih bio Petar Pan, Naši dani, Sivilo perona, Pop pjevač, Dijete zvijezda, Helena lijepa i ja u kiši, Caracas, Cesta, Trebao sam, ali nisam...
(popis pjesama)

 

 

Grupa 220 i Drago Mlinarec - Osmijeh

 

Kupi: Croatia Records Webshop iTunes download Cedeterija download Tportal Fonoteka download Ring /Realtonovi

Grupa 220 i Drago Mlinarec s razlogom dijele izdanje Ultimate collection jer bez njegovih autorskih doprinosa ne bi bilo ni prepoznatljivog repertoara grupe sa singl ploča (“Osmjeh”, “Uvijek kad ostanem sam”, “Grad”, “Prolazi jesen”), niti prvog albuma hrvatske rock glazbe “Naši dani” iz 1968. godine. Te dvije cjeline zastupljene su na CD-u namijenjenom Grupi 220 sve do zadnje postave s Mlinarcem koji 1971. godine započinje solističku karijeru čiji rezime sadrži CD 2 na kojem je izbor pjesama s njegovih samostalnih izdanja.


PLAVI ORKESTAR - THE ULTIMATE COLLECTION

PO PRVI PUT NA 2 CD-a NAJVEĆI HITOVI GRUPE PLAVI ORKESTAR
Suada, Ako su to samo bile laži, Kaja, Sava tiho teče, Bolje biti pijan nego star, Od rođendana do rođendana, Goodbye teens, Odlazi nam raja , Puteru, Simpatija... (popis pjesama)

 

 

Plavi Orkestar - Kaja

 

Kupi: Croatia Records Webshop iTunes download Cedeterija download Tportal Fonoteka download Ring /Realtonovi

Prvi album Plavog orkestra “Soldatski bal” izazvao je neviđenu tinejdžersku euforiju s rekordnih 300 tisuća prodanih primjeraka, a istu euforiju izazvala je i ploča “Smrt fašizmu”. Preostala dva izdanja “Sunce na prozoru” i “Simpatija” donekle su ublažila halabuku oko Plavog orkestra čiji je opus 1996. godine recikliran na kompilacijama “Everblue 1” i “Everblue 2”, a ovdje su dodane i dvije snimke s povratničkog albuma “Long Play” iz 1997. godine.


 
PSIHOMODO POP - THE ULTIMATE COLLECTION
 
PO PRVI PUT NA 2 CD-a NAJVEĆI HITOVI GRUPE PSIHOMODO POP
Kad sam imao 16, Osjećam se haj, mozak baj, baj, Starfucker, Frida, Natrag u garažu, Mila, Nebo, Pinokio, Telegram Sam, Ramona... (popis pjesma)
 

 

  Psihomodo pop - Natrag u garažu

 

 
Psihomodo pop proveo je dobar dio 80-tih na zagrebačkoj postnovovalnoj sceni sa statusom demo benda, a iduće će godine proslaviti dva desetljeća od izlaska prvog albuma “Godina zmaja”. Kroz tih dvadeset godina provokativni Davor Gobac i prijatelji nadoknadili su dugi put do afirmacije sa sedam albuma snimljenih u studiju, koji čine temelj njihove kolekcije, uz dodatak snimaka s “live” CD-a, “Unpljugd”.
 
DADO TOPIĆ I GRUPA TIME - THE ULTIMATE COLLECTION
 
PO PRVI PUT NA 2 CD-a NAJVEĆI HITOVI DADO TOPIĆ & TIME
Da li znaš da te volim, Makedonija, Istina mašina, Andrija, Princeza, Život u čizmama s visokom petom, Apsolutno sve, Ja hoću život, Vjerujem u ljubav (Eurosong 2007)... (popis pjesama)
 
 

 

 

Dado Topić - Apsolutno sve

 

Kupi: Croatia Records Webshop iTunes download Cedeterija Download Tportal Fonoteka download Ring /Realtonovi
Kompilacija grupe Time donosi dvije omiljene pjesme sa prvog albuma “Time” iz 1972. godine “Makedonija” i “Da li znaš da te volim”, te potom kompletan sadržaj preostala dva izdanja iz trilogije stalno rotirajuće postave Timea, okupljene oko Dade Topića, “Time II” i “Život u čizmama sa visokom petom”.
 
Ultimate Collection

MEDIJSKI POKROVITELJ