Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records

RAJKO SUHODOLČAN

Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
RAJKO SUHODOLČAN

Rajko Suhodolčan        

... je rođen 26. veljače 1964. u Krapini. Osnovnu i srednju školu odgojno-obrazovnog smjera završio je, također, u Krapini, gdje i danas živi i radi kao profesionalni glazbenik i producent.
  
              Glazbom se bavi još od malih nogu. Pjeva i svira u KUD-u Ilirci, a kasnije u folkloru te u raznim bandovima i kao vokalni solist. Tekstopisac je i skladatelj. Piše stihove na hrvatskome standardu i kajkavskome izričaju, uglazbljuje ih, te ih vokalno interpretira. Objavljuje u časopisima i festivalskim zbornicima.Član je Hrvatsko-zagorskog književnog društva. Uvršten je u zbornike Prvi susret zagorskih pjesnika (Zelenjak-Kumrovec, 2001.) i Drugi susret zagorskih pjesnika (Klanjec, 2002.), Hrvatsko-zagorski književni zbornik (Klanjec, 2004.) i Hrvatsko-zagorski književni zbornik (Klanjec, 2007.), a u 2010. godini mu izlazi i prva samostalna zbirka uglazbljenih kajkavskih tekstova, sa notnim zapisima pod nazivom «Moje popevke».

        Sudjeluje na brojnim glazbenim festivalima: Hrvatskom radijskom festivalu, Festivalu kajkavske popevke u Krapini, Zagorskoj krijesnici u Krapini, Festivalima radija Kaj ; Pjesma i tambura i Pjesmom do srca, Zagrebfestu i Chansonefestu u Zagrebu, Melodijama Podravine i Podravlja u Pitomači, Igrajte nam mužikaši u Bedekovčini, Zlatne žice Slavonije u Požegi, Brodfestu u Slavonskom Brodu, Kre Mure i Drave u Prelogu, Centrum Mundus festu u Ludbregu, MEF-u u Čakovcu, Etnofestu u Neumu, Festivalu klapa u Omišu i drugdje. Surađuje i piše skladbe za višeglasne vokalne sastave poput Kvarteta Gubec, Fiola iz Gornje Stubice i Okteta Kaj iz Huma na Sutli.

  

         Kao autor teksta i glazbe surađuje sa mnogim glazbenim imenima hrvatske estrade : Prva liga, Kvartet Gubec, Slavonske lole, Miroslav Škoro, Đani Stipaničev, Zdravko Škender, Duško Lokin, Lepi cajti, Dečki z bregov, Kavaliri, Mladen Hitrec, Podvinčani, Mirjana Bajzec, Melita Bručić,  Estam, Podravski mužikaši, Željko Sesevečan, Bojan Kodrič i dr. Autor je preko stotinjak skladbi na vlastite i tuđe tekstove, koje se uspješno izvode HTV-u, Novoj Tv, Hrvatskom radiju, te na drugim tv i radio postajama širom lijepe naše. Popularan je izvođač i producent brojnih sastava i solista.

  

              Osnivač je (ujedno i producent)  popularnog Kvarteta Gubec, koji je 2007. godine imao tri nominacije za diskografsku nagradu Porin u  tri kategorije narodne glazbe, a dečki su osvojili Porina za najbolji album folklorne glazbe (Ak sem ti srčeko ranil) u 2007. godini u veoma jakoj konkurenciji Slavonskih lola i Miroslava Škore, te Ravnice i Aleksandra Homokya. To je prvi zagorski Porin otkako postoji ta nagrada. Godine 2010. drugi po redu album Kvarteta Gubec pod nazivom „Oko jene hiže“ opet je nominiran za Porina u kategoriji za najbolji album folklorne glazbe, pa 15. svibnja na dodjeli nagrada u Biogradu, Gupci ponovo osvajaju Porin u istoj kategoriji, kao i prije tri godine. U travnju 2010. nominirani glazbenik s albuma „Oko jene hiže“ Željko Grozaj, ujedno i član Kvarteta Gubec osvaja nagradu Status za najboljeg instrumentalistu u kategoriji tamburice.

              Kao kantautor Rajko je objavio  5 nosača zvuka «Boem» (1999.) «Zbog ljubavi» (2001.), «Sjećanje» (2005.), te «Pod brajde» «2007.)u suradnji s Oktetom Kaj iz Huma na Sutli, a (2008.)g. za Hit Records izdaje kompilaciju starogradskih hitova po nazivom «Za jedan časak radosti» uz pratnju VIS-a «Strune» iz Zagreba.

Za svoj rad je primio brojne nagrade i priznanja od kojih ćemo izdvojiti:

STATUS – zlatna plaketa - nagrada koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija autoru skladbe i stihova za najslušaniju kompoziciju  Hrvatskog Zagorja 1999. («Dobro jutro» -Lepi cajti)
PORIN – nagrada  Hrvatskog diskografske udruge za najbolji album folklorne glazbe u Hrvatskoj 2007. «Ak sem ti srčeko ranil» u izvođenju Kvarteta Gubec, gdje je jedan od izvođača i glazbeni producent

HRVATSKI RADIJSKI FESTIVAL -  HVAR 2007 – prva nagrada slušatelja 118 radio postaja autoru skladbe za najslušaniju pjesmu zabavno-narodne glazbe «Srce mi puno radosti» ( tekst – Miroslav Škoro ) u izvođenju Slavonskih lola

ZAGREBFEST 2009. – plaketa Hrvatskog društva skladatelja – nagrada za najbolju skladbu

„Zagrebačka puca“ na Zagrebfestu (tekst Tomislav Baran) u izvođenju Kvarteta Gubec

PORIN – nagrada HDS-a za najbolji album folklorne glazbe „Oko jene hiže“ u 2010. godini u izvođenju Kvarteta Gubec, gdje  opet prima nagradu kao izvođač i producent

Kao autor teksta i glazbe surađuje sa mnogim glazbenim imenima hrvatske estrade : Kvartet Gubec, Slavonske lole, Miroslav Škoro, Zdravko Škender, Lepi cajti, Dečki z bregov, Kavaliri, Mladen Hitrec, Podvinčani, Mirjana Bajzec, Melita Bručić, Estam, Podravski mužikaši, Željko Sesvečan, Bojan Kodrič i dr. Autor je stotinjak skladbi na vlastite i tuđe tekstove, koje se uspješno izvode HTV-u, Novoj Tv, HR-u, te na drugim tv i radio postajama širom lijepe naše. Popularan je izvođač i producent brojnih sastava i solista.


Osnivač je, zajedno sa glumcima-pjevačima; Adamom Končićem, Vidom Balogom i Adalbertom Turnerom-Jucijem veoma popularnog Kvarteta Gubec, koji je ove godine imao tri nominacije za diskografsku nagradu Porin u sve tri kategorije narodne glazbe, a dečki su osvojili Porina za najbolji album narodne glazbe u 2006. godini u veoma jakoj konkurenciji Slavonskih lola i Miroslava Škore, te Ravnice i Aleksandra Homokya. To je prvi zagorski Porin u 14. godina otkad postoji ta nagrada.

Kao kantautor objavio je tri nosača zvuka ''Boem'' (1999.) ''Zbog ljubavi'' (2001.) i ''Sjećanje'' (2005.)

LINK NA STRANICU
Službene stranice:
www.sbs-music.com

Vezane vijesti

Pretraga


Izdanja istog izvođača
RAJKO SUHODOLČAN

RAJKO SUHODOLČAN


NEK SE ZNA , 2010


Pošaljite upit izvođaču
Vaš
e-mail:
Vaše
pitanje:

© Croatia Records 2005 - 2020. All Rights Reserved