Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records

IVICA PERCL

Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
IVICA PERCL


Ivica Percl (01.01.1945. – 16.03.2007.)


Skladatelj, gitarist, pjevač, šansonijer, pjesnik, karikaturist, slikar, organizator i voditelj, svestrani umjetnik čije društvene zasluge ne zaostaju za onim umjetničkima. Čovjek koji se uvijek zalagao za druge, prije svega za mlade, pa je tako godinama organizirao i vodio Glazbenu tribinu Hrvatskog društva skladatelja, ili klupski program u Klubu Muzičke omladine Podroom, stvorivši tako nizu svojih kolega prostor za predstavljanje i afirmaciju.

Čovjek koji je s jednakim entuzijazmom nastupao u reprezentativnom koncertnom prostoru svog rodnog Zagreba i u seoskom domu kulture, šireći tako do posljednjih dana života svoj nenadmašni optimizam i uvjerenje da svaki čovjek ima potrebe za kulturom i umjetnošću. Tako je i 1991. njegovo uključenje u Domovinski rat bilo samorazumljivo, pa je obilazio bojišnice izvodeći svoje ratne i domoljubne šansone za postrojbe Hrvatske vojske.

Iza njega ostaje preko dvije stotine i pedeset šansona na stihove osamdeset i pet hrvatskih pjesnika, te pedesetak na vlastite stihove. Širokoj javnosti najpoznatiji će ipak ostati kao "Stari Pjer", prema šansoni Đorđa Novkovića, koju je prvi put izveo na festivalu Zagreb '68 i otad ostaje njegovim zaštitnim znakom.

Ivica Percl bio je član Hrvatske glazbene unije, Hrvatskog društva karikaturista, te Hrvatskog društva naivnih umjetnika čiji je predsjednik bio u jednom mandatu.

Za zasluge u stvaranju i promicanju hrvatske kulture u domovini i inozemstvu odlikovan je ordenom Danice hrvatske s likom Marka Marulića, a primio je i visoko priznanje Obrane grada Zagreba za zasluge u domovinskom ratu.Vezane vijesti

16.03.2007: IN MEMORIAM IVICA PERCL
Pretraga


Izdanja istog izvođača

IVICA PERCL


30 GODINA STAROG PJERA , 1999


Pošaljite upit izvođaču
Vaš
e-mail:
Vaše
pitanje:

© Croatia Records 2005 - 2020. All Rights Reserved