Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records

LEA DEKLEVA

Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
LEA DEKLEVA

LEA DEKLEVA je rođena 12. 12. 1977. u Zagrebu.
Pohađala je od rane mladosti glazbene škole i učila klavir i OBOU. Nakon osnovne je upisala i srednju glazbenu školu i sve više i više usporedo s učenjem tradicionalnih tehnika, lutala prema pronalaženju vlastitog izričaja. Pored instrumenata, učila je i solo pjevanje, pa je čak i vodila zbor mladih «IZVOR»
No, pred kraj srednje škole, polako mijenja smjer i počinje pjevati po studijima i pratiti neke pop i rock grupe i pjevače na njihovim nastupima. Tako je na puno koncerata pjevala kao prateći vokal u zlatno doba popularnosti Davora Radolfija te grupe Parni valjak. I to joj je bilo vanredno iskustvo. Upoznala je glazbenu scenu i s druge strane mikrofona. Upoznala je putovanja, samačke noći, razgovore, rasprave i povremene svađe u kombijima i garderobama. Upoznala je što znači živjeti i raditi na cesti, biti sam, a istovremeno biti okružen raznim ljudima.
I odlučila je prestati to raditi i čekati i pustiti da sazrije i izađe nešto što se polako u njoj počelo rađati, Poriv, osjećaj i potreba da izrazi kroz vlastitu glazbu i riječ to što osjeća, proživljava i o čemu razmišlja. I kantautor se počeo rađati. No, nije brzala i pod svaku cijenu inzistirala da izađe na svjetlo reflektora. Sve dok nije osjetila da je sazrijela i odrasla.
I tako se već preko dvije godine u sporim procesima sprema njezin izlazak na scenu. Šest je punih mjeseci trajalo snimanje albuma prvijenca družeći se i radeći s glazbenicima s kojima se našla i s kojima je konačno stvorila vlastiti zvuk. Onaj kojega je kao autor nosila u sebi. Sada je postala i izvođač. Kantautor.
Službene stranice:
www.leadekleva.net

Vezane vijesti

23.09.2005: VELIKI USPJEH LEE DEKLEVE
02.06.2005: LEA DEKLEVA - emociJA U PRODAJI !!!
Pretraga


Izdanja istog izvođača
LEA DEKLEVA

LEA DEKLEVA


EMOCIJA , 2005


Pošaljite upit izvođaču
Vaš
e-mail:
Vaše
pitanje:

© Croatia Records 2005 - 2018. All Rights Reserved