Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records

KLINCI S RIBNJAKA

Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ

U Centru Ribnjak - u najljepšem parku grada Zagreba s prelijepom šumom punom  visokog, krasnog drveća u čijim krošnjama odjekuje cvrkut ptica, a s grane na granu skaću male vjeverice - često susrećemo djecu u pratnji roditelja, baka i djedova. Tu je daleke 1985 počela priča o dječjem zboru Klinci s Ribnjaka. Okupljeni iz nekoliko škola krenuli smo  u malu avanturu, čiji je rezultat danas pred vama. Naša dirigentica Nensi Atanasov nekoliko nas je godina uvježbavala i pripremala za snimanje prve ploče.

I onda smo 1990. godine ušli u tonski studio Jadran filma. Tamo smo dobili velike slušalice koje smo trebali staviti na glavu. Nekima od nas su bile prevelike pa su nam padale s glave, ali snašli smo se. Pjevali smo pjesme o najdražem gradu na svijetu, kakav je on zimi, kakvi smo mi mali koji živimo u njemu, kakav je kada pada veče. Naša Nensi, Dalibor Paulik, Zdravko Šljivac, Ivan Kuliš, Petar Kutnjak i Zoran Jašek  za nas su napisali lijepe pjesme što ih je aranžirao Alan Bjelinski. Uz pomoć ton majstora Miljenka Grassa snimili smo četrnaest pjesama i tako je nastala naša prva ploča – Cimbuli rajnguli. Promovirali smo je 1991 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Pjesma Neobična priča prva je dječja rap pjesma i s njom smo pobjedili na Zagrebfestu 1992 godine i osvojili Zlatnu notu. Po njoj smo nazvali našu sljedeću ploču koja je objavljena 1993. Bio je to prvi hrvatski dječji CD. Tema mu je bila ljubav. Ljubav dječaka prema djevojčici i obratno, prema psiću, sladoledu, prema roditeljima, djedovima i bakama, prema prijatelju, ljubavi prema cijelom svijetu. Promociju smo održali u diskoteci The Best. Za tu smo ploču u Opatiji 1994 dobili naš prvi Porin u kategoriji Najbolji dječji album.

Sljedeće 1994. godine izlazi naš novi CD – Najljepše želje. Na njemu pjevamo o tome što sve djeca slave i što svi jedni drugima čestitamo: rođendan, imendan, Božić,  Nova godina, Sveti Nikola, fašnik, Uskrs, Majčin dan pa čak i tatin dan. Aranžer je Vedran Ostojić, s kojim surađujemo sve do danas. 1995 prvi puta održavamo koncert u Domu športova, i to pred 6600 gledatelja. Slijedi Opatija i novi Porin.

U 1995 najprije objavljujemo mini CD Klinci s Ribnjaka sa četiri najuspješnije pjesme proteklog razdoblja, četiri naša hita.

Iste godine slijedi CD šaljivog naslova Blues za bočicu i dudu. Zamolili smo naše prijatelje kompozitore i autore tekstova da nam napišu pjesme različitih glazbenih stilova, a po kojima bi bilo lako prepoznati njihovo autorstvo. Tako smo otpjevali šesnaest pjesama i bilo je lako prepoznati da su ih napisali Miro Buljan i Boytronic autori grupe E. T., Mustafa Ismailovski Muc, Boris Novković, Zrinko Tutić, Rajko Dujmić, Željko Krušlin Kruška, Davor Tolja, Silvestar Dragoje Šomi i naši prijatelji - Alan Bjelinski, Zdravko Šjivac, Ivan Kuliš, Dalibor Paulik, Siniša Leopold, Tom Alter Ego, Zlatan Čehić, Alida Šarar, Božidar Božek i Mario Vukelić. Porin u Zagrebu 1996. – treća sreća, treći Porin.

Uvijek smo rado pjevali božićne pjesme pa 1995. Objavljujemo i naš prvi božićno CD Božić je. Osim uobičajenih  tema: Božić, saonice, zvončići, snijeg,  Djed Božićnjak (mi djeca mislimo da je to ipak Djed Mraz), Sveti Nikola, Silvestarska noć. Zdravko Šljivac i Ivan Kuliš su nas iznenadili s pjesmama u kojima smo naučili da se Božić slavi diljem svijeta – čak i tamo gdje djeca nikad nisu vidjela snijeg, gdje je uvijek vruće, gdje s drveća vise kokosovi orasi i banane a da djeca, zato jer su djeca hoće čak i na Božić plesati rock and roll. CD prpomoviramo u prosincu u Domu športova na dva koncerta pred ukupno 8.000 posjetitelja.

Da li ste znali da jako puno djece stradava u prometu. Neki svojom greškom ali najčešće zbog krivnje odraslih. Zato smo te iste 1995 godine u suradnji sa MUP-om pokušali upozoriti odrasle da poštuju naše znakove, znakove koji nas štite. Djecu smo upozorili da paze na zebru i semafor i da u igri ne zaborave na oprez.  Mi smo mali, ali znamo da je to jako važno. Sretni smo ako smo u tome uspjeli. osobito pjesmom Čudna šuma (prometnih znakova, dakako!). Zato smo u našim pjesmama poručili: Poštujte naše znakove.

Croatia records 1996 godine objavljuje na CD-u našu prvu ploču Cimbuli Rajnguli koja je 1990 objavljena kao LP ploča. Budući da su u zbor došli novi pjevači, sve smo pjesme snimili ponovo.

Iste godine snimamo pjesme o našoj domovini. Mini CD Naša domovina započinje  najizvođenijom pjesmom o ljubavi prema domovini, pjesmom Zrinka Tutića i Rajka Dujmića Moja domovina, ali ovoga puta u našoj izvedbi. Pjevamo zatim o hrvatskom moru, starim dvorcima Zagorja i Međimurja, slavonskim ravnicama punim zlatnog žita, šumskom raju ličko goranskog kraja i najdražem gradu na svijetu – Zagrebu.

Na Šalati smo 1996 održali koncert u živo, odnosno promociju našeg CD-a Blues za bočicu i dudu. Gleda nas 6000 ljudi. 1997 smo snimku s koncerta objavili na CD-u i video kaseti Šalata u živo. U Rovinju 1998 za taj CD dobivamo četvrti Porin.

Mini CD Sretan Božić je božićna čestitka našim prijateljima u prosincu 1997.

Koje dijete ne voli crtane filmove? A od svih veselih i zabavnih crtiće najljepši su sigurno crtani filmovi Walt Disneyja. Kako se striček Disney brinuo o tome da i priča i crtež  i boje budu lijepi i zanimljivi, tako je želio da i muzika bude privlačna. Mi smo gledali te crtiće, slušali te lijepe pjesme, ali na engleskom i ništa nismo razumjeli. Uvijek smo u kinu ispitivali mame i tate: što su sada rekli, o čemu pjevaju. Ivan Kuliš nam je zato napisao prepjeve na hrvatskom. Tako nastaje CD Nema više čarobnjaka kao što je bio Disney. Pjevali smo o Simbi, Timonu i Pumbi, maloj sireni, tri praščića i smiješnim slonovima iz Knjige o džungli. Jako nam se svidjela i nježna pjesma o ljubavi ljepotice i zvijeri, i Pepeljuge i princa.  A da bi sve pjesme još bolje zvučale pomogli su nam Soulfingerske mačke iz visokog društva, Nina Badrić, kralj majmuna Davor Gobac, Divasice, ljepotica Tena i zvijer Miroslav Jimmy Stanić, Robin Hood i vesela družina iz Sherwoodske šume – Novi fosili i Snjeguljica Ivana Plechinger sa sedamdesetak patuljaka. Alan Bjelinski i Ivan Kuliš su nam napisali i pjesmu – Nema više čarobnjaka kao što je bio Disney, u kojoj su ispričali zašto je Disney važan za bezbrojne prošle i mnoge buduće generacije. Promociju CD-a smo održali u Ciboni 1999, Dvorani Dražena Petrovića pred 8000 posjetitelja. Bio je to pravi Disneyland. U Makarskoj smo dobili peticu - nagrađeni smo petim  Porinom.

Pobijedili smo na Zagrebfestu 1992 s pjesmom Neobična priča, na Hrvatskom dječjem festivalu 1994 je najbolja od svih bila Uspomena a 1995 Ela. 1996 pjevamo na festivalu božićnu poruku Cijelom svijetu, a 1997 Neme više čarobnjaka kao što je bio Disney. Hrvatski dječji festival 1998 i naša najljepša božićna pjesma jednostavnog naslova – Božićna.

1998 godine novo izdanje projekta Poštujte naše znakove.

..........a Porina dobiva...  naziv je našeg CD-a objavljenog 1999. Tu smo otpjevali pjesme koje su bile izbor sa pet CD-a s kojima smo  tijekom proteklih godina osvojili pet Porina. Naši prijatelji koji su prije pjevali te pjesme su već odavno otišli iz Zbora, postali su preveliki za naše uniforme. Zato smo te pjesme snimili ponovo s novim solistima. Nadamo se da se nitko neće zbog toga ljutiti, trudili smo se da ih otpjevamo jednako dobro kao bivši pjevači. A da bi sve to bila jedna lijepa priča o našim Porinima pobrinuli su se Karmela i Fodor, stalni voditelji naših koncerata. Oni su na CD-u ispričali kako je bilo snimati te pjesme i nastupati. I najvažnije, kako je bilo čekati onih nekoliko trenutaka nakon što voditelj pročita nominirane i kaže ........a Porina dobiva.... Slijedi Makarska 2000 i voditelj kaže .... a Porina dobiva.... ploča Klinaca s Ribnjaka pod nazivom .....a Porina dobiva....tako je u kolekciju stigao i šesti Porin.

Novi CD Stiže novo tisućljeće – svi o tome pričaju, pa i mi djeca zabrinuto pitamo kakvo će biti to novo tisućljeće. Odrasli govore o tome kako će se mnoge stvari promijeniti. Nas zato zanima da li će iz svemira stići svemirci i donijeti nam čokoladu i prijateljske pozdrave. Brine nas kako će izgledati klavir u novom dobu, da li će njegove tipke biti okrugle ili četvrtaste.  Alan Bjelinski i Ivan Kuliš su nam napisali pjesme Tisućljeće i Klavirska priča, a grupa Cubismo i Matija Dedić su nam pomogli da ih snimimo. Iste godine na Hrvatskom dječjem festivalu nastupamo s pjesmom Tisućljeće.

Sljedeće godine – 2000,  slavimo petnaesti rođendan i to u  Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, uz orkestar Alana Bjelinskog i  goste među kojima su i bivši pjevači zbora. Održavamo u dva dana tri koncerta i zvučni zapis objavljujemo na CD-u 15. u Lisinskom.

Na Hrvatskom dječjem festivalu 2000 godine sudjelujemo s pjesmom Iloveyou # I love you. Našalili smo se s kompjutorskim virusom koji se tako zvao i poharao brojne kompjutore širom svijet. Dječak svojoj simpatiji šalje poruku putem interneta i kaže joj da se ne brine jer njegova poruka I love you nije virus Iloveyou. Pobjeda na festivalu.

2001 godine ponovo snimamo božićni CD Božić dolazi. Ime mu dajemo sjećajući se našeg velikog prijatelja Mustafu Ismailovskog Muca  i njegove prelijepe pjesme Božić dolazi. S nama pjevaju Vanna, Davor Gobac, Oliver, Giuliano i Vladimir Kočiš Zec.  Promociju smo održali  u Hrvatskom narodnom kazalištu.

2002 godine objavljujemo CD Klinci s Ribnjaka i prijatelji – naše vokalne i instrumentalne suradnje s poznatim imenima naše estrade.

Iste godine opet snimamo božićni CD - Susret mašte i stvarnosti. Svi mi znamo puno priča o Djedu Mrazu ali nitko djeci ne priča kako je Djed Mraz postao Djed Mraz. Pjevamo i o pošti Djeda Mraza, o njegovim saonicama, njegovim pomoćnicima patuljcima, njegovom irvasu Rudolfu, o tome kako putuje svijetom da bi svoj dobroj djeci donio poklone. Na ploči gostuje Ivana Brkić. Promocija je održana na prepunom Trgu bana Josipa Jelačića. Padala je ledena kiša. Mi smo bili na natkrivenoj pozornici ali se publika nije razilazila.

Svi slave rođendane i obljetnice i to najčešće zaokružuju brojkom 5 ili 10. Tako i naši prijatelji pjevači a i  drugi dječji zborovi slave 5, 10, 15, 20, rođendan. Mi smo 2003 postali punoljetni, tj. Navršili smo 18 godina. Zato smo u domu hrvatske vojske Zvonimir održali koncert u živo pod nazivom Punoljetni, a mali. Snimku smo objavili na CD-u ali i na DVD-u. Bio je to prvi dječji DVD u Hrvatskoj.

Silvestar Dragoje Šomi je na stihove Branke Delić napisao pjesme o tome što je sreća, kako djeca vole bombone i čokolade, kako djevojčice kada odrastu žele postati prave dame, pjesme o Božiću i Svetom Nikoli. Tako je nastao CD Što je sreća a on Klincima s Ribnjaka 2005 u Osijeku donosi sedmi Porin.

Dvadeseti rođendan Klinci slave cijele 2005 godine. Za tu je priliku snimljen CD Pjesmom sve mogu ja – Klinci s Ribnjaka i prijatelji 2. To su prepjevi poznatih hitova Elton Johna, Michael Jacksona, Lionel Richiea,  velikih uspjeha grupa ABBA i Boney M, Bee Geesa, rasplesane Lambade i Macarene te velikih hitova iz glazbenog filma Briljantin. Tu je i pjesma s kojom smo nastupili na Hrvatskom dječjem festivalu 2004 Bit ću znajte ja idol. Tema tog dvostrukog CD-a je ljubav prema pjesmi i pjevanju, plesanju i želji nas djece da jednog dana budemo idoli, da stojimo ispred publike s mikrofonom u ruci i pjevamo za svoje veselje i svih koji će nas gledati i slušati. Na CD-u s s nama pjevali Oliver, Christiana Uichita, Branka Delić, Miroslav Stanić Jimmy, Silvestar Dragoje Šomi, Jacques, Saša Tin  Kedžo, The Bastardz, Ivana Kindl, Davor Radolfi, Soma dollara i Davor Gobac. I vjerujte bili su dobri. Promociju smo održali u hotelu The Westin. Godinu proslave dvadesetog rođendana završavamo uspješnim koncertom u prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu. To je ujedno i šesnaesta godina suradnje s našim proslavljenim dirigentom, kompozitorom i aranžerom, maestrom Alanom Bjelinskim koji dirigira orkestrom i nama Klincima s Ribnjaka. U goste su nam došli Nina, Jacques, Gobac, Ivana Kindl, Matija Dedić i Robert Mareković a ponovo su s nama pjevali i bivši pjevači zbora. Cijeli koncert smo snimili na audio i video zapisu pa ćemo ga objaviti na CD-u i DVD-u.

Ovom prilikom želimo zahvaliti onima koji su u ovih šesnaest godina pomogli da naše pjesme zvuče dječje, vedro, raspjevano i veselo. O aranžmanima su brinuli Alan Bjelinski, Vedran Ostojić, Duško Mandić i Duško Rapotec Ute. Ton majstori: Bruno Molnar, Zoran Haraminčić, Miljenko Grasso, Toni Eterović, Goran Martinac, Jurica Grosinger  i Gojko Tomljanović su se pobrinuli  da  naše glasove i snimljene instrumentale sklope u prelijepe pjesme. Kada su te pjesme bile snimljene i montirane trebalo je još napraviti vesele, šarene  omotnice, a za to su se pobrinuli Senaid Serdarević Seno, Božesačuvaj, Ivica Propadalo, Miroslav Vučenović, Dubravka Horvat, Edi Murgić i Dean Hauska.

Sve ove godine ne bi bilo naših uspjeha da nas na probe nisu vodili naši roditelji, ponekad bake i djedovi. Oni su nas hrabrili, pomagali našoj dirigentici Nensi Atanasov  njenom asistentu Dubravku Fioliću. Glazbeni producent naših ploča do 1996 je bio Zdravko Šljivac a nakon toga je osim dirigentske palice i glazbeno producentsku preuzela naša Nensi. Da su sve naše pjesme bile rasplesane na pozornicama gdje smo nastupali, zaslužna je Edita Cebalo. Izvršni producent svih naših ploča (osim Što je sreća) bio je Ivan Kuliš.

S ljubavlju, vaši Klinci s Ribnjaka
(iz predgovora na ZLATNOJ KOLEKCIJI)
Službene stranice:
www.klinci.ercom.hr

Vezane vijesti

22.05.2006: Klinci s Ribnjaka - ZLATNA KOLEKCIJA U PRODAJI
Pretraga


Izdanja istog izvođača
KLINCI S RIBNJAKA

KLINCI S RIBNJAKA


Pjesmom sve mogu ja 2 (Klinci s Ribnjaka i prijatelji) , 2005


KLINCI S RIBNJAKA


STIŽE NOVO TISUĆLJEĆE , 1999


KLINCI S RIBNJAKA


A PORINA DOBIVA.... , 1999


KLINCI S RIBNJAKA

KLINCI S RIBNJAKA


DISNEYJU S LJUBAVLJU , 1999


KLINCI S RIBNJAKA


SRETAN BOŽIĆ , 1998


KLINCI S RIBNJAKA


BOŽIĆ JE , 1998


KLINCI S RIBNJAKA


CIMBULI RAJNGULI , 1996


KLINCI S RIBNJAKA


BLUES ZA BOČICU I DUDU , 1995


KLINCI S RIBNJAKA

KLINCI S RIBNJAKA


BOŽIĆ JE... , 1995


KLINCI S RIBNJAKA


NAJLJEPŠE ŽELJE , 1994


Pošaljite upit izvođaču
Vaš
e-mail:
Vaše
pitanje:

© Croatia Records 2005 - 2020. All Rights Reserved