Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records

FILM

Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ

Grupa FILM osnovana je 1978. godine u Zagrebu. Već prvim nastupima oduševili su publiku i vrlo brzo stekli status prvorazredne klupske atrakcije. Prvi veliki uspijeh ostvarili su pjesmom Neprilagođen kada su na Omladinskom festivalu u Subotici 1980 g. pobijedili. Već iduće godine za tadašnji Jugoton objavljuju prvi LP Film u Kulušiću. Slijede albumi Zona sumraka (1982. g.), Sva čuda svijeta (1983.g.) , Signali u noći (1985.g.). Iako se prva postava benda razišla još 1986. g.,nova postava benda nastavlja s radom i objavljuju albume Sunce sja (1987.g.) te Zemlja sreće (1989.g.)
Tijekom osamdesetih, na prostoru cijele bivše Jugoslavije, Film uz frontmana Juru Stublića oduševljavali su svojim nastupima i bili jedan od najslušanijih bendova novog vala. Njihovo prvo CD izdanje je Hrana za golubove kojeg je Croatia Records objavila 1992.g. Slijede albumi Greatest hits (1994.g.), Jura 2 (1995. g.) , a posljednje diskografsko izdanje bila je dvostruka kompilacija Sve najbolje iz 2001. g. Na njoj je od ukupno 21 pjesme čak 15 digitalno remasteriranih hitova te 6 potpuno novih snimaka: Ana Nirvana, Na morskme plavom žalu, Dijete ulice, Kad si mlad, Pjevajmo do zore i do tada neobjavljeni mix Moderna djevojka.

Grupa Film ostat će zapamćena kao dio Novog vala koji je ne samo u glazbi nego i ostalim modernim umjetnostima (design, fotografija) u Hrvatskoj ostavio neizbrisiv trag. O tom vremenu sada s vremenske distance, sam Jura Stublić kaže: Uvjeren sam u to da je tada djelovala skupina autora koja je kreirala najsvjetlije trenutke hrvatske kulture i šire, a bili su poput Ilirskog preporoda.


Vezane vijesti

Pretraga


Izdanja istog izvođača
FILM

FILM


SVA ČUDA SVIJETA , 2003


Pošaljite upit izvođaču
Vaš
e-mail:
Vaše
pitanje:

© Croatia Records 2005 - 2020. All Rights Reserved