Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records

ET

Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ET

ET - ELECTRO TEAM

Grupu ET, pod punim nazivom ELECTRO TEAM, osnovao je BOYTRONIC u lipnju 1987. Grupa je startala kao prvi rap band u Hrvatskoj te se grupi na Boytronic-ov poziv pridružuje DáReal.
Tu započinje demo faza grupe u kojoj će se stvarati prvi hitovi, a koje će ET plasirati na top liste, kako na demo tako i na regularne, te zauzimati prva mjesta tjednima. Krajem 80.-ih grupi se pridružuje Skyrocker koji je na početku rata odselio u USA ali je po povratku sudjelovao u stvaranju našeg prvog albuma 1992. Grupu je napustio u proljeće 1993.
1990. ET surađuje sa Ilanom Kabiljom u produkciji nekoliko pjesama, a kako je on tada imao duet sa Ivanom Ranilović, ona je otpjevala par refrena na ET skladbama koje su počele sve više biti komercijalnije zvukom te se takva kombinacija «rap»-a i ženskog vokala pokazala odličnom.
U tom periodu ET, zauzima sve veći medijski prostor kroz lokaknu TV postaju «Z3» i izvrsno posjećene koncerte po Zagrebačkim klubovima. Važno je istaknuti da je ET prva Hrvatska grupa koja se emitirala davne 1990. godine na MTV-u i to sa demo pjesmom!
U proljeće 1991. Ivana odlazi iz dua i pridružuje se ELECTRO TEAM-u te uzima umjetničko ime; VANNA. Velike planove grupe omeo je rat pa istupaju pjesmom «Molitva za mir» koja ih lansira među zvijezde. Grupa s tom pjesmom, koja je u svom tekstualnom obraćanju poziv na mir, dobija svoje poklonike i fanove. Za ET tu počinje jedan veliki medijski iskorak te vodi ka logičnom nastavku a to je snimanje prvog albuma.
1992. izlazi album «ELECTRO TEAM», no on nije donio onaj efekt kakav je grupa očekivala jer nije bio jasno definiran stil a niti ciljana publika budući je u to vrijeme «rap» bila vrlo nepoznata i nekomercijalna glazba na ovim prostorima, ali je ipak omogućio brojna pojavljivanja na najeminentnijim TV show-ovima, novinama te održavanju prvog velikog koncerta u Domu sportova koji je bio prepun.
Odlazak u London na nastup u sklopu DMC natjecanja i upoznavanje sa novim trendovima dance glazbe uveliko određuje daljnji stil, te grupa u srpnju 1993. izdaje single «Tek je 12 sat» koji postaje mega hit kojeg će par godina kasnije novinari i kritičari jednoglasno proglasiti hitom desetljeća u Hrvatskoj.
Nakon tog uspjeha sve se promijenilo u životima članova grupe: Vanne, Boytronic-a i DáReal-a. Bezbroj ponuda za nastupe, potpuna medijska dominacija... slobodno možemo reći da kreće prava ET manija. ELECTRO TEAM je postao prvi dance band na ovim prostorima te je utemeljio novi glazbeni izričaj i pravac koji su mnogi kasnije godinama manje ili više uspješno kopirali.
Između svih obveza grupa počinje raditi na pjesmama za drugi album «SECOND TO NONE» koji izlazi 1994. a s kojeg gotovo da nema pjesme koja nije bila hit single. 1996. grupa izbacuje 3. studijski album «ANNO DOMINI 1996.» koji samo potvrđuje kvalitetu i pojačava euforiju kod publike. Oba albuma su prodani u dijamantnim i platinastim nakladama.
U toj formaciji članova, ET djeluje do proljeća 1998. U tom periodu od 5 godina rada, grupa osvaja sve moguće nagrade, kako publike tako i struke, ima daleko najveće tiraže, obara rekorde posjećenosti po klubovima i dvoranama od kojih mnogi i danas stoje kao neoboreni. Ta se slava, naravno, proširila od prvog trenutka i na susjedne države, gdje je grupa također bila mega popularna. Grupa je bila najtraženiji glazbeni proizvod godinama ne dajući tako nikome mogućnost da ih skine s trona mega uspjeha. ET također nameće visoki standard u izradi video spotova tako da još i danas drži rekord najskupljeg video spota izrađenog u Hrvatskoj.
1998. Vanna i DáReal kreću u samostalne karijere pa Boytronic, zauzet s produciranjem i komponiranjem za druge eminentne Hrvatske izvođače, zamrzava rad na ET-u na neko vrijeme.
2000. godine Boytronic, u prelaznoj fazi ET-a, dok traži idealan ženski vokal i lice za nastavak uspjeha grupe, izdaje 4 studijski album «DISCO NECKT» s kojeg je također skinuto nekoliko vrlo popularnih singlova.
2001. u grupu ulazi pjevačica LANA KLINGOR te u proljeće 2002. izlazi vrlo uspješan 5. album «VISION 5» koji grupu vraća na stare staze uspjeha. S novim licem i hit pjesmama ET s Lanom brzo dolazi do srca publike, kako one stare, tako i nove generacije. Album doseže zlatnu tiražu.
2003. ET  izdaje 6. studijski album «DECADE» koji zapravo predstavlja greatest hits od 1993. do 2003. s tim da su svi singlovi, osim s albuma «Vision 5», obrađeni u novim verzijama. Na album su uvrštena i dva nova hit singla koje je publika izvrsno prihvatila. Album je prodan u srebrnoj tiraži.
2005. Boytronic pokreće svoj label «BOYTRONIC PRODUCTION», ET mijenja pjevačicu, te u grupu dolazi novo voklano osvježenje na zvjezdanom nebu ET sage; KATARINA RAUTEK, s kojom je u srpnju izdan 7. studijski album «FRANKFURT-BOMBAY-TOKYO». Taj album uveliko i mijenja glazbeni izričaj, te prateći svjetske trendove, grupa unosi mnoge promijene u stilu po kojem je bila prepoznatljiva godinama.

Pred grupom ET, odnosno pred Boytronicom kao autorom i producentom, su još mnogi izazovi. Plan je probiti se na svjetsko tržište pa se na tome intenzivno i radi jer je ET u Hrvatskoj davno napravio sve što je bilo moguće, i kada se činilo da je kraj, opet je ponovio uspjeh! A i 18 godina trajanja za grupu tog glazbenog profila je zaista impresivna brojka........
Službene stranice:
electroteam.com.hr

Vezane vijesti

02.06.2016: ET SNIMILI SPOT ZA "AKO MOŽEŠ, OPROSTI"
07.05.2016: AKO MOŽEŠ, OPROSTI - NOVI SINGL I NOVA PJEVAČICA GRUPE ET
26.11.2014: VIKEND BEZ GREŠKE GRUPE ET
11.09.2014: VIŠE NISI TAJ - NOVI SINGL GRUPE ET
02.07.2014: TKO JE BIVŠA?
24.05.2013: GRUPA ET SNIMILA SPOT PRIĐI BEZ RAZLOGA NA AERODROMU I U ZRAKU
15.04.2013: ET PORUČUJE "SVI NA STOLOVE, TULUM POČINJE"
17.07.2012: NOĆ ZA GRIJEH GRUPE ET
24.05.2012: STVAR IZ NAVIKE NOVI JE SINGL GRUPE ET
28.11.2005: ET snimio spot za pjesmu NE DAJ MI DA... (BHANGRA VERSION)
07.11.2005: ET - nagrada na Zadarfestu 2005.
06.10.2005: ET - OBNOVLJENE WEB STRANICE
05.05.2005: Predstavljamo vam novu pjevačicu grupe ET
27.04.2005: ET - Grand prix na Zlatno sunce Mostara
Pretraga


Izdanja istog izvođača
ET

ET


FRANKFURT-BOMBAY-TOKYO , 2005


ET

ET


DECADE , 2003


ET

ET


VISION 5 , 2002


ET

ET


DISCO NECKT , 2000


ET

ET


ANNO DOMINI , 1996


ET

ET


JA TI PRIZNAJEM (promo) , 1995


ET

ET


SECOND TO NONE , 1994


ET

ET


NEW JAM , 1993


ET

ET


ELECTROTEAM , 1992


Pošaljite upit izvođaču
Vaš
e-mail:
Vaše
pitanje:

© Croatia Records 2005 - 2020. All Rights Reserved