Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
PORTRET JEDNOG TENORA - ANDRIJA KONC (1914. - 1945.)
01.12.2017 PORTRET JEDNOG TENORA - ANDRIJA KONC (1914. - 1945.)
Dvadeset pjesama najpopularnijeg hrvatskog pjevača 40-ih godina, Andrije Konca, napokon su se ujedinile u albumu "Portret jednog tenora". Ljubitelji starije glazbe moći će uživati u pjesmama kao što su: "Noćas", "Gitaro druže moj", "Majko", "Zar ne znaš", "Bila je varka", "Oprosti" i druge.

Hrvatski operetni pjevač i šansonijer Andrija Konc rođen je 10. studenog 1919. godine u Samoboru, a svoj izniman vokal školuje u zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi profesora Lava Vrbanića, kod kojeg je i diplomirao. Jedno vrijeme pjevao je u opernom zboru HNK-a, ali se ipak opredijelio za zabavnu glazbu. U kratkom vremenu postao je vrlo popularan; snimao je gramofonske ploče, pjevao i gostovao na radiju, punio koncertne dvorane, gostovao u inozemstvu. Osim glazbe, njegova ljubav bio je i sport, tako je 1933. pristupio konobarskom športskom klubu Hajduk u Zagrebu i tamo je šest godina igrao na mjestu vratara. 1939. godine, postao je vratar tadašnjeg službenog državnog prvaka, zagrebačkog HAŠK-a. Na Hrvatskom krugovalu, 22. ožujka 1945., uživo je izveo skladbu Ljube Kuntarića "Ti ne slutiš", a nešto kasnije iste godine njegova sudbina ostala je do današnjih dana nepoznata. Eliza Gerner u svojoj knjizi "U sjeni stoljeća koje odlazi" navodi da je 1945. odveden u logor, vjerojatno zato jer je bio zvijezda u doba Nezavisne Države Hrvatske, dok lokalni izvori spominju likvidaciju Andrije Konca u samom Bjelovaru, premda ni za jedno ni za drugo nema izravnih dokaza.

Ovaj lijepi, osjebujni i prepoznatljiv glas bio je sačuvan samo na rijetkim, izgrebenim gramofonskim pločama, a sada je dostupan album koji će vas vratiti u neka davna, prošla vremena. Njegove neponovljive skladbe predstavili su ga kao "hitmakera" jednog dramatičnog razdoblja kada je samo pjesma mogla ublažiti tegobnu ratnu zbilju.

Album "Portret jednog tenora" po cijeni od 59 kuna kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa kao i na sljedećim poveznicama:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=960588
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1315007211
Amazon: http://amazon.com/dp/B077T4QNY3/ref=sr_1_1?s=music&ie=UTF8&qid=1511963216&sr=1-1&keywords=ANDRIJA+KONC
Deezer: https://www.deezer.com/hr/album/51873552

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved